Νίκη τεράστιας σημασίας για όλη τη Δυτική Μακεδονία και τη Χώρας μας αποτελεί η ακύρωση εγκατάστασης του Φωτοβολταϊκού τέρατος της Καλαμιάς.

Δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι οικισμοί και άλλα κινήματα που αντιδρούν στην ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που συντελείται στον τόπο μας.

Έχει τεράστια σημασία γιατί ήταν ένα έργο που έφτασε στο τελικό στάδιο με τις μπουλντόζες να έχουν φτάσει κοντά στο χωριό.

Βουλώνει τα στόματα όλων αυτών (Εταιρεία και πολιτικοί παράγοντες) που όλες αυτές τις μέρες προσπάθησαν να μας πείσουν πως “Ο αγώνας είναι μάταιος σ αυτό το στάδιο” και πως οι Εταιρείες είναι ανίκητες”

Σπάει τον τσαμπουκά των “πράσινων” αρπαχτικών που σε συνάντηση με τους κατοίκους αντιμετώπισαν ειρωνικά το αίτημα τους για ακύρωση του έργου και με υπέρμετρη αλαζονεία μας είπαν πως “δεν μπορεί να σταματήσει η ανάπτυξη επειδή αντιδρούν οι κάτοικοι”……….

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους αυτού του μικρού χωριού που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα αψηφώντας τον τρόμο που ήθελε η Εταιρεία και η εξουσία να σπείρει με την παρουσία αστυνομικών, ΟΠΚΕ και ΜΑΤ. Που αψήφισαν τις “σειρήνες” του συμβιβασμού και της αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δίδαξαν αξιοπρέπεια και πίστη στο δίκαιο που δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη και είναι πολλαπλάσια ισχυρή από αυτή της όντως τεράστιας δύναμης των Εταιρειών και του Κράτους που τους στηρίζει.

Αξίζουν πρώτα απ όλα θερμά συγχαρητήρια στις νέες και ηλικιωμένες κυρίες της Καλαμιάς που ήταν κάθε μέρα μπροστά στις μπουλντόζες αψηφώντας τις υπέρμετρες δυνάμεις καταστολής και τις απειλές για ξυλοδαρμούς, συλλήψεις και μηνύσεις.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους άλλων οικισμών και στους μαζικούς φορείς που έδωσαν απλόχερα την Αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Καλαμιάς και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τελικό, νικηφόρο αποτέλεσμα!!!

Ο Αγώνας συνεχίζεται και δεν δικαιώνεται ολοκληρωτικά αν δεν σταματήσει αυτή η καταστροφή σε ολόκληρο το Άσκιο, στον Μπούρινο, στη Γαλατινή, στα Πιέρια, στο Βέρμιο, στο Γράμμο, στο

Βίτσι, στην Πίνδο και όπου αλλού επιχειρείται αυτή η μαύρη καταστροφή που (τρομάρα τους) την ονόμασαν και πράσινη.

Ούτε στην Καλαμιά
ούτε πουθενά
Να παραμείνουν πράσινα
Λιβάδια και βουνά