«Η ΔΙΑΔΥΜΑ εκφράζει την Ελλάδα της δημιουργίας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δίνοντας συγχαρητήρια για το πρωτοπόρο έργο διαχείρισης απορριμμάτων. Αναφέρθηκε στη σημασία των έργων ΣΔΙΤ για να πολλαπλασιαστούν τα διαθέσιμα κεφάλαια με τις ιδιωτικές επενδύσεις.
Ο υπουργός στο τέλος της ομιλίας του ανακοίνωσε κάτι εξαιρετικά σημαντικό, λέγοντας πως κάνει αποδεκτό το αίτημα της ΔΙΑΔΥΜΑ για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του εργοστασίου σε ότι αφορά τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας. Ουσιαστικά το κράτος θα αυξήσει το ποσοστό χρηματοδότησης για το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας με αποτέλεσμα να κοστίζει λιγότερο η διαχείρισή του στους δήμους της περιοχής.
Ειδικότερα αποφασίστηκε να αυξηθεί το ποσό που έχει εγκριθεί ήδη για το έργο μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προς όφελος της ΔΙΑΔΥΜΑ, αυξάνοντας το ποσοστό από πενήντα σε εβδομήντα τοις εκατό για τον πρώτο χρόνο.
Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Μπόμπολας από την ΗΛΕΚΤΩΡ μίλησε για το έργο για το οποίο δαπάνησε 17 εκ ευρώ και εξασφάλισε ακόμη 30 εκ ευρώ από χρηματοδοτήσεις. «Με το έργο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρωτοπορεί, ανταγωνίζεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Β.Σ.

ακούστε  τη δήλωση του υπουργού: