“ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ”

Συνέλευση σπουδαστών συγκάλεσε στην Πτολεμαΐδα ο Πρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος, σήμερα το πρωί. Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και στόχος ήταν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος Στέργιος Γκανάτσιος: “Να υπάρξει επίσημη ενημέρωση των φοιτητών, ώστε να μην παρασύρονται από διάφορους αυτόκλητους υπερασπιστές” , όπως είπε με νόημα!

Κληθείς να σχολιάσει τι αναφέρθηκε στη συνέλευση σπουδαστών , ο κ. Γκανάτσιος, τόνισε στον “Π.Λ.” ξεκάθαρα, πως “όταν συγχωνεύονται τμήματα, όλα ξεκινούν από το μηδέν. Υπάρχουν τμήματα που ούτως ή άλλως σε μια συγχώνευση θα καταργηθούν, με την έννοια ότι είναι  συναφή τα αντικείμενά τους, όπως οι μηχανικοί. Για τα τμήματα που είναι μοναδικά στις σχολές, είτε θα καταργηθούν, είτε θα δημιουργηθούν κι άλλα. Εμείς θα επιδείξουμε να δημιουργηθούν κι άλλα”, τόνισε απερίφραστα ο κ. Γκανάτσιος, λέγοντας πως υπάρχον κι άλλες σχολές στο ΤΕΙ που έχουν μόνο ένα τμήμα.

Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη συζήτηση που έχει ανοίξει για την πιθανή συνένωση πανεπιστημίου- ΤΕΙ, μετά και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στη φοιτητική κοινότητα της Πτολεμαΐδας, όπου λειτουργεί το τμήμα Μαιευτικής.

 

Β.Σ.