Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ “Μαζί το Σαββατοκύριακο” της Κυριακής 5 Απριλίου και τη Δέσποινα Αμαραντίδου μίλησε ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Στέργιος Γκανάτσιος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο εν μέσω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού και την ετοιμότητά του να αντιμετωπίσει τα περιστατικά.

“Η κρίση βρήκε το νοσοκομείο σε δύσκολη κατάσταση, ελλείψεις και αδιαφορία τουλάχιστον μιας δεκαετίας” ανέφερε ο κ. Γκανάτσιος. Παρ’ όλο αυτά γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια από πλευράς του νοσοκομείου. Σχετικά με τη λειτουργία της ΜΕΘ, βρισκόμαστε σε “κατάσταση που θέλουμε να τη λειτουργήσουμε” ανέφερε ο διοικητής, με το χώρο να έχει διαμορφωθεί και τα μηχανήματα να έχουν ελεγχθεί. Για την έλλειψη των γιατρών σημείωσε πως ενώ υπάρχουν διορισμένοι γιατροί στο νοσοκομείο, δεν υπηρετούν σ’ αυτό και γι’ αυτό δε λειτουργούσε η ΜΕΘ. Ενώ έγινε λόγος και για την ιδιώτη εντατικολόγο που θα συμβάλλει στη λειτουργία της ΜΕΘ.

Υπήρξε, ακόμα, μέριμνα οι ασθενείς, ύποπτα κρούσματα του ιού να μην έρχονται σε επαφή με του υπόλοιπους ασθενείς του νοσοκομείου με τον διαχωρισμό των ΤΕΠ. Διαμορφώθηκε ο χώρος των παλιών εξωτερικών ιατρείων σαν ένα ΤΕΠ, ενώ επειδή μπορεί να υπάρξει αλληλομετάδοση και μέσα στις κλινικές χωρίστηκαν και η παθολογική και η γυναικολογική και η παιδιατρική κλινική.

Όσο για το μηχάνημα μοριακών αναλύσεων που πρόκειται να δώσει βαθιά ανάσα στην περιοχή με την εδώ εξέταση δειγμάτων, αναμένεται να παραληφθεί από το νοσοκομείο την Πέμπτη και θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Φ.Μ.