Ο διοικητής του Μαμάτσειου κ. Στέργιος Γκανάτσιος μίλησε στο Flash για την κατάσταση του νοσοκομείου και την επέκταση της νέας πτέρυγας, η οποία προσφάτως εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο.
100 δείγματα εξετάζονται καθημερινά στο Μοριακό Εργαστήρι από όλες τις περιοχές, Βέροια, Έδεσσα, Νάουσα. «Το ευχάριστο είναι ότι το τελευταίο δεκαήμερο είναι όλα αρνητικά» σημείωσε ο διοικητής. Το νοσοκομείο είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και όχι συναγερμού , ενώ μεγάλο μέρος του προσωπικού βρίσκεται σε άδεια μετά και τις παροτρύνσεις του Υπουργείου Υγείας αναμένοντας την επόμενη περίοδο πιθανόν άλλο κύμα της πανδημίας.

Το παλιό νοσοκομείο δεν μπορεί να φιλοξενήσει την Κοζάνη, τα Σέρβια και το Βόιο και η επέκτασή του ήταν αναγκαία. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023 θα πρέπει να παραδοθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα , πρόκειται για 6.000 τ.μ. αλλά μετά από συζήτηση με το δήμαρχο Κοζάνης για την παραχώρηση του οικοπέδου δίπλα στο νοσοκομείο με αντίστοιχη ανταλλαγή μπορεί εν τέλει το νέο κτίριο να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Οι Κοζανίτες πρέπει να ικανοποιηθούν μέχρι να γίνει σε 10 χρόνια το νέο περιφερειακό νοσοκομείο, σημείωσε ο κ. Γκανάτσιος, ο οποίος δεν έχει αντίρρηση για ένα νέο νοσοκομείο , αλλά τονίζει ότι αυτή τη στιγμή πολλοί ασθενείς πάνε στην Θεσσαλονίκη.. «Η παθολογική και οι χειρουργικές θα μεταφερθούν σε πρώτη φάση στην νέα πτέρυγα. Τώρα ασφυκτιούμε, δεν υπάρχουν χώροι. Δεν μπορούμε να θεραπεύουμε πολίτες της περιοχής».

Εγκρίθηκε επίσης και η ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου και μέχρι τον Οκτώβριο θα βγει και η προκήρυξη.

Ιωάννα Παπαδημητρίου