Η πώληση ενός ακινήτου το οποίο διαθέτετε είναι μια μεγάλη απόφαση και σίγουρα θέλετε να προβείτε σε αυτήν αν πρόκειται να επωφεληθείτε σημαντικά οικονομικά. Διαβάστε παρακάτω ορισμένες επιδιορθώσεις που μπορείτε να κάνετε στο ακίνητό σας και αυξήστε κατά πολύ την αξία του, επενδύοντας μόνο λίγο χρόνο και κάποια χρήματα.

1. Βάψιμο

Πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε αν θέλετε το σπίτι σας να μοιάζει σαν καινούργιο είναι να το βάψετε. Ιδίως αν οι τοίχοι είναι φθαρμένοι, υπάρχουν σκασίματα ή το χρώμα έχει υποχωρήσει σε κάποια σημεία, τότε το βάψιμο θα αλλάξει όλη την όψη του. Στην περίπτωση που υπάρχουν σημαντικές φθορές στους τοίχους προτείνουμε να εμπιστευτείτε κάποιον επαγγελματία, εναλλακτικά μπορείτε να αναλάβετε αυτή την εργασία και μόνοι σας, εύκολα και οικονομικά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθευτείτε τα κατάλληλα χρώματα και μια ειδική βούρτσα βαφής τοίχων. Extra tip: Προτιμήστε τα φωτεινά χρώματα, καθώς θα κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μεγαλύτερος.

2. Μόνωση

Η υγρασία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που σίγουρα θα αποτρέψει πολλούς πιθανούς αγοραστές από το να προτιμήσουν το ακίνητό σας. Η μόνωση είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα και μπορεί να σας φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλη εργασία, ωστόσο μια εξειδικευμένη εταιρεία στην μόνωση ταράτσας και τοίχων θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το έργο με μεγάλη ευκολία και να εκτοξεύσει την αξία του σπιτιού σας. Βρείτε τους επαγγελματίες που εμπιστεύεστε και μην διστάσετε πριν αποφασίσετε να κάνετε μια εκτεταμένη έρευνα αγοράς, ώστε να επιλέξετε την καλύτερη και οικονομικότερη λύση.

3. Δάπεδο

Οι φθορές, όπως γρατζουνιές ή σημάδια στο δάπεδο, κάνουν το σπίτι σας να μοιάζει παλιό και απεριποίητο. Σας προτείνουμε αν διαθέτετε ξύλινο δάπεδο να προβείτε στην αλλαγή του ή στην περίπτωση που το σπίτι έχει παρκέ να επενδύσετε στην επισκευή και το φινίρισμά του. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα για την επισκευή του δαπέδου και θεωρείτε ότι είστε αρκετά ικανοί με τις επισκευές μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά επιδιόρθωσης σε ορισμένα καταστήματα D.I.Y και να αναζητήσετε στο διαδίκτυο βίντεο με οδηγίες βήμα βήμα.

4. Μικροεπισκευές

Ίσως σας φαίνεται ασήμαντο, ωστόσο όταν κάποιος πρόκειται να πραγματοποιήσει την αγορά ενός ακινήτου κάθε λεπτομέρεια μπορεί να κάνει την διαφορά. Θα σας προτείναμε λοιπόν να δώσετε μεγάλη βαρύτητα στις μικροεπισκευές και να αντικαταστήσετε τυχόν ξεχαρβαλωμένα πόμολα πόρτας, λάμπες που δεν λειτουργούν πλέον ή έπιπλα που είναι πολύ παλιά και πλέον μη λειτουργικά. Θα δείτε ότι το σπίτι σας θα μοιάζει πολύ πιο καινούργιο με αυτές τις αλλαγές!