του Γιάννη Κορκά

Διάβασα μία δημοσίευση στη σελίδα 13 στην Εφημερίδα Πρωϊνός Λόγος εκδόσεως 14-11-2019 για ασφαλτόστρωση οδών της Κοζάνης Και «ότι γίνονται τα έργα για Βελτίωση της ζωής των πολιτών του Δήμου Κοζάνης». Μετά τη δημοσίευση αυτή επαναφέρω το κείμενο που γράφω εδώ και 10 χρόνια για το κομματάκι 22 βημάτων της οδού Αργυρίου Τσουμή πρώην Δημάρχου Κοζάνης ( 1927-1929 και 1951-1955) .Η οδός βρίσκεται στη συνοικία Μπουγδανάθκα, αρχίζει από την οδό Ζαλόγγου και εξέρχεται στη οδό Ι. Τράντα.

Κουράγιο όμως που έχω να γράφω 10 χρόνια για το κομματάκι του δρόμου αυτού και να μην γίνεται τίποτα από καμία Δημοτική αρχή που άλλαξε στο Δήμο στα τελευταία χρόνια. Μάλιστα είχαν υποσχεθεί ότι θα ασφαλτοστρωθεί το κομματάκι. Ίσως να επηρεάζομαι από τη Δήλωση των Δημοτικών αρχών περί Βελτιώσεως της ζωής των Δημοτών. Και μου έδωσε κουράγιο. Δυστυχώς είναι αφέλεια να πιστεύει δημότης στα λόγια.

Ως πολίτης και Δημότης είμαι απογοητευμένος. Διότι κανένα Δημοτικό συμβούλιο όπως αποδεικνύεται δεν ακούει τους Δημότες και φυσικά το λαό, για τον οποίο δήθεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των Δημοτών ώστε να περπατούν με άνεση στους δρόμους μικρούς και μεγάλους που όλοι οι δρόμοι έχουν τα χάλια τους ιδιαίτερα στις συνοικίες. Είναι όντως ποιότητα και κοινωνικής ευχαριστίας των δημοτών στην άνετη διάβαση των δρόμων, αυτό όμως δεν συμβαίνει και φέρνω ως παράδειγμα την οδό Μακεδονομάχων που είναι στο ιστορικό κέντρο με τους κυβόλιθους ατάκτως ειρημένους και στραβοπατάς με κίνδυνο να υποστείς κάποια ζημία στα πόδια.

Θα πρέπει να αντικατασταθούν οι κυβόλιθοι και ενδιαμέσως να τοποθετηθούν χρωματιστοί με αρχιτεκτονικό σχέδιο., ομοίως και πολλοί άλλοι δρόμοι του Ιστορικού κέντρου. Όπως π.χ. Η Χαρισίου Μεγδάνη ολόκληρη και όχι ο μίσος δρόμος, να έχει κυβόλιθους, επίσης οι ενδιάμεσοι κάθετοι επί της οδού Μεγδάνη ,Κωνστάντιου μητροπολίτου, Χαρίση Βαμβακά ,Διογένους και Ζαλόγγου., αν θέλουμε να ομορφαίνουμε το ιστορικό κέντρο και καλό περπάτημα των πολιτών—Δημοτών. Έχω πολλά να σημειώσω για την κοινότητα Κοζάνης που έδειξε ενδιαφέρον και ανακοίνωσε για πολλά έργα που πρέπει να γίνουν στην Πόλη. Είναι πολύ ενθαρρυντική η πρωτοβουλία τους να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα της Κοζάνης.