Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην αίθουσα του Κοβεντάρειου. Πρώτο θέμα της συνεδρίασης ήταν η υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Α.Π.Θ., του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης –  ΑΝ.ΚΟ. Α.Ε.  και τον Δήμο Κοζάνης, για το έργο με διακριτικό τίτλο «Κοζάνη 2020+».

Η σύμβαση αφορά δράσεις αειφόρου ανάπτυξης, ανακύκλωσης, βελτίωσης καθημερινότητας του πολίτη, καλύτερης λειτουργίας του Δήμου, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών. Τόσο ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, όσο και οι, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Τουρλιδάκης και ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Ασημόπουλος μίλησαν για μια σειρά δράσεων οι οποίες πρόκειται να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για τον Δήμο.  Από την άλλη μεριά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Λάζαρος Μαλούτας εξέφρασε τις παρατηρήσεις του λέγοντας πως “παρ’ό,τι ασχολήθηκα με τη σύμβαση δεν κατάλαβα και πολλά πράγματα… και περιμένω κάποιες απαντήσεις από τους αρμόδιους.”

Εξίσου σημαντικό θέμα το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν και η υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με τίτλο: Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων – Κατασκευή νέας πτέρυγας και αναμόρφωση – αναβάθμιση υπάρχουσας πτέρυγας Β’ στο Τιάλειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κοζάνης. Εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Κων/νος Δεσποτίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης ο οποίος παρουσίασε την πρόταση. Τόσο η Διευθύντρια του Τιάλειου Γηροκομείου όσο και ο μηχανικός του έργου και επικεφαλής της ομάδας ανακατασκευής της πτέρυγας εξέφρασαν την σπουδαιότητα του έργου τόσο για τους γέροντες που διαμένουν όσο και για τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρεί ένα τέτοιο κτήριο με βάση την νομοθεσία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση μεταφοράς της πιάτσας των ταξί που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους, στο στενό επί της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης. Η μεταφορά είναι απαραίτητη λόγω εργασιών ανάπλασης για διάστημα μερικούς μήνες. Για την ακρίβεια η πρόταση του κου Δεσποτίδη είναι να καταληφθούν δύο θέσεις στην κεντρική πλατεία  και τα υπόλοιπα ταξί να παρκάρουν στο στενό της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.

Τέλος ο κ. Αριστοτέλης Πουτακίδης, Αντιδήμαρχος Κοζάνης εισηγήθηκε για μια σειρά έργων στον Δήμο που αφορούν την αποκατάσταση οδών, ασφαλτόστρωσης, τη βελτίωση του γηπέδου της Άνω Κώμης και άλλα έργα τα οποία πρόκειται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.