Η λειτουργία της Εγνατίας δημιούργησε ένα νέο σκηνικό στα άλλοτε ένδοξα καταστήματα της Ζωοδόχου Πηγής με τα ξακουστά σουβλάκια και την αχνιστή φασολάδα. Λογικό να εξασθενήσει η δυναμική της άλλοτε εθνικής οδού Κοζάνης-Βέροιας και να υπολειτουργούν 2-3 από τα 7 καταστήματα.

«Δεν μας προσέχει κανείς εδώ και δεκατρία χρόνια» δηλώνει καταστηματάρχης της περιοχής μιλώντας για την πλήρη αδιαφορία των τοπικών φορέων, οι οποίοι δεν προβάλουν την άλλοτε διάσημη Ζωοδόχο Πηγή. «Μοιάζει εγκαταλελειμμένη η περιοχή, σαν εμπόλεμη ζώνη με το ράλι της Καστανιάς να αποτελεί τη μοναδική ελπίδα για να καθαρίσουν».

Πρόβλημα υπάρχει και στο υδραγωγείο της περιοχής από το οποίο υδρεύονται δεκατέσσερα χωριά με τις εργασίες να μην προχωρούν , αφού δεν αναλαμβάνει κανείς υπεύθυνος για τη συντήρησή του. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει τίτλος κυριότητας του οικοπέδου ούτε στο δήμο Κοζάνης ούτε στην εκκλησία οδηγεί σε αυτή την κατάσταση της μη ανάληψης πρωτοβουλιών. Ουσιαστικά αφήνει στην εγκατάλειψη το υδραγωγείο με τον έναν να πετάει το μπαλάκι στον άλλο.

Το πρωί της Παρασκευής η Ζωοδόχος Πηγή γέμισε με κόσμο χωρίς όμως να θυμίζει τίποτα από την παλιά της αίγλη. Ξεχνάμε εύκολα.

Ι.Π.