Έχει ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός οδηγών από την Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», σύμφωνα με τον Χρήστο Στυλιανίδη.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: «Έχει αρχίσει μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό στο Δαχτυλίδι, στην Κηφισίας και στην Πεντέλης. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού στην Αττική».

Και συνέχισε: Συγκεκριμένα, οδηγούνται σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, που τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους καθοδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν ασφαλή σε σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Για αύριο Τρίτη 25/1 σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας μπαίνουν η περιφέρεια Αττικής, καθώς και η Εύβοια, η Βοιωτία, η Κρήτη και οι Κυκλάδες, που σημαίνει ότι θα υπάρχει αργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δημοσίων υπηρεσιών, πλην αυτών που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των φαινομένων.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία και ιδιωτικών επιχειρήσεων, πλην σούπερ μάρκετ, φαρμακείων, βενζινάδικων, όπως και επιχειρήσεων που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, θα εκδοθούν και συγκεκριμένες ανακοινώσεις, οι οποίες θα μεταδοθούν από τα ΜΜΕ.

Πηγή: iefimerida.gr