Εκτέθηκαν προβλήματα που ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια τον πρωτογενή τομέα. Ανάμεσά τους οι ελληνοποιήσεις προϊόντων, τα σχέδια βελτίωσης, η εγκατάσταση νέων αγροτών, η μείωση του κόστους παραγωγής, προτάσεις για λύσεις στο θέμα της ενέργειας και πολλά άλλα.

Οι συναντήσεις έγιναν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο Διονύσιο Σταμενίτη, με τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή νομού Λάρισας κύριο Βασίλειο Κόκκαλη και με τον βουλευτή νομού Αρκαδίας κύριο Γιώργο Παπαηλίου. Στη συνέχεια, εποικοδομητική ήταν και η συνάντηση, με τους υπεύθυνους ΚΤΕ αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, κύριο Μανώλη Χνάρη, βουλευτή Ρεθύμνης και Χριστίνα Σταρακά, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας. Παρών και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του νομού Κοζάνης, κύριος Πάρις Κουκουλόπουλος.

Εξίσου σημαντική ήταν επίσης, η συνάντηση με τον κύριο Ανδρέα Λυκουρέντζο, πρόεδρο του ΕΛΓΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα του οργανισμού όπως η πολυαναμενόμενη τροποποίηση του κανονισμού, η κατάργηση του πλαφόν των 70.000€ ανά ΑΦΜ, η στελέχωση των υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ, οι εκκρεμείς πληρωμές στα μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας και πολλά άλλα. Επίσης σημαντική, ήταν και η παρουσία του βουλευτή νομού Κοζάνης, κυρίου Μιχάλη Παπαδόπουλου.