Ο Δημήτρης Σαββόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς μίλησε στο Antennes FM της Καστοριάς για την εκ νέου σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί παρουσία εκπροσώπων από τους δήμους και του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας , αστυνομίας, πυροσβεστικής και στρατού. Αυτή θα είναι και η τελευταία δια ζώσης συνάντηση αφού στο εξής θα δημιουργηθεί ψηφιακή πλατφόρμα επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων.

«Θα πρέπει όλοι να συμπεριφερόμαστε λες και είμαστε φορείς και μπορεί να το μεταδώσουμε στους διπλανούς μας» σημείωσε κάνοντας έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις για να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά του ιού. Τα εργαστήρια σήκωσαν τα χέρια και κάνουν μέρες να βγουν τα αποτελέσματα αναμένοντας ακόμα 17 δείγματα από την πόλη.

«Τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται σε άλλες περιοχές σε εμάς δεν αρκούν. Γίνεται προσπάθεια να αγοραστεί ένα μηχάνημα από την περιφέρεια μέσω ιδρύματος αλλά τότε θα έχουμε ξεφύγει από το στάδιο της ιχνηλασιμότητας.Ίσως χρειαστεί και 20-25 μέρες να μείνουμε στο σπίτι για να μην μας συμβεί αυτό που γίνεται στην Ιταλία» Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos πρόκειται για ένα μηχάνημα ανίχνευσης CRP, το οποίο διαθέτουν κάποια νοσοκομεία της χώρας .

Είναι θέμα ωρών να εφαρμοστούν έκτακτα μέτρα, όπως δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης .Θα δημιουργηθεί γραμμή ενημέρωσης, θα υπάρχει όχημα επιφυλακής σε κάθε αυτοδιοικητική δομή ,όχι για μεταφορά ασθενών , ενώ πλέον όλα τα νοσοκομεία λειτουργούν ως νοσοκομεία αναφοράς.

Ιωάννα Παπαδημητρίου