Την Κυριακή το απόγευμα πήγαμε στο Ξενοδοχείο Παντελιδης, τιμώντας ως φορείς την εκδήλωση της Περιφέρειας, για να ακούσουμε τα ευχάριστα για τον τόπο μας..

Αλλά βρεθήκαμε ξαφνικά σε μια κακοστημένη προεκλογική φιέστα , όπου κυριαρχούσε η Αυτοπροβολή και η Εγωπαθεια που ξεπερνούσε κάθε όριο Ευπρέπειας και σεβασμού των

Προσκεκλημένων και παρευρισκομένων φορέων, που ο καθένας μας έχει διαφορετική έκφραση, καταβολή και ιδεολογία..

Η σήραγγα της Κλεισούρας είναι ένα έργο σημαντικό που καθιστά πιο γρήγορη τη μετακίνηση των δύο Πόλεων Πτολεμαΐδας, Καστοριάς,πλην όμως δεν προσφέρει καμία ανάπτυξη, δεν δημιουργεί καμία θέση εργασίας και το κυριότερο και οι δύο πόλεις, νόμοι είναι μέσα στην φτώχεια. Και όταν μοιράζεις φτώχεια δημιουργείς γκρίνια…. Και μιζέρια..

Όσο καλοπροαίρετα και αντικειμενικά να θέλουμε να δούμε τις προτάσεις και πρωτοβουλίες της περιφέρειας δυστυχώς υπολείπονται κατά πολύ από τις μεγάλες εξαγγελίες ότι στην Δυτική Μακεδονία ότι θα ρέει άφθονο χρήμα πακτωλός χρημάτων δισεκατομμύρια…

Είναι ελάχιστες σαν μια σταγόνα στον ωκεανό

Δυστυχώς για όλους μας πλην των Ημετερων και Αυλικών, όλοι οι υπόλοιποι βιώνουμε μια δυσκολη έως επικίνδυνη κατάσταση για το μέλλον του τόπου μας.

Η βίαιη Απολιγνιτοποιηση, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς έφερε πολλά δεινά στην περιοχή μας.

Υπανάπτυξη , οικονομία που καταρρέει, απολύσεις ανεργία,η μία μετά την άλλη επιχείρηση κλείνει, μεγάλος αριθμός μετανάστευσης κυρίως Νέων σε άλλες περιοχές και χώρες.

Είχαμε μια ανάπτυξη με ένα ΑΕΠ 2,6 δις ετησίως, μια εύρωστη αγορά με ζωντάνια και κίνηση, θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις που είχαν σημαντικά οφέλη,26000 δορυφορικά απασχολούμενοι.Αντι να κινηθούμε σταδιακά όπως αλλά Πίο δυναμικά κράτη σχεδιάζουν την Απανθρακοποιηση έως το 2050 και εμείς σπεύσαμε πρώτοι να τελειώσουμε την Λιγνιτικη Παραγωγή και με αυτή μαζί όλη την περιοχή μας.

Καμία αντίδραση ότι μας υπαγορεύσει ο Πρωθυπουργός, και τώρα που το σενάριο δεν βγαίνει, που κλήθηκαν και πάλι οι λιγνίτες να σώσουν την παρτίδα της ομαλής και συνεχούς τροφοδοσίας της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα, να περιορίσουν την ακρίβεια που καλπάζει και πλήττει Νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σιγή Ιχθύος καμία διεκδίκηση.
Ένα Τίποτα

Φιέστες, μεγαλοστομίες, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα 3 χρόνια και κάτι μήνες τώρα, μόνο κλείνουμε και γκρεμίζουμε, ορυχεία και σταθμούς, χωρίς να χτίζουμε καμία νέα επένδυση στην περιοχή μας, που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και θα συγκρατήσει τους Νέους.

Καμία μέριμνα για τις επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους.

Τα 62 εκατομμύρια ευρώ περίπου έργα στην Εορδαία είναι εμπαιγμός, μπροστά στα δισεκατομμύρια των υποσχέσεων.

Δεν εκμεταλλευτηκαμε ούτε την Απολιγιτοποιηση,να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κονδύλια για επενδύσεις στην περιοχή μας.

Αλλά από το Τάξιμο κανένας δεν πέθανε παρά μόνο από την πείνα…

Έφυγα από το πρώτο πεντάλεπτο της εκδήλωσης από αγανάκτηση όπως αυτή ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των περισσότερων παρευρισκομένων γιατί δεν ήθελα να νομιμοποιήσω την κοροϊδία…..

Και αυτές οι σκέψεις είναι από καρδιάς και με ειλικρίνεια.

Δεν μας αξίζουν τέτοιες συμπεριφορές.

Την ζωή μας και το μέλλον μας το καθορίζουμε εμείς, χωρίς συμβιβασμούς.