Μεταξύ των προτάσεων της «ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ» για τη Μετά Λιγνίτη Εποχή είναι αρχειοθετημένη ψηλά, η δημιουργία ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ-ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ στο στρατόπεδο Σερβίων.

Μια τοποθεσία που ενώνει την κωμόπολη με τρία χωριά ,ενώ ενισχύεται η πρόταση και με τη δημιουργία σύνδεσης δρόμου πεζοπορίας και ηλεκτροκίνητης ποδηλατοδρομίας (η δεύτερη πρόταση συνδέει Βαθύλακκο-Μεσσιανή-Κουβούκλια-Ροδίτη-Λεύκαρα-Νεράιδα-Αυρα-Ιμερα-Λαβα-Ν.Καστανιά-Πλαταρόρρευμα-Καστροπολιτεία)

Στόχος της πρότασης με επίκεντρο το πάρκο περιπέτειας –άθλησης – ψυχαγωγίας και με κορωνίδα την Καστροπολιτεία, ο Δήμος Σερβίων να καταστεί « ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ-ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ της ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Ένας σχεδιασμός στοχευμένος που διέπετε από ισονομία και ισοπολιτεία.

Ένα έργο που εστιάζει στο Κέντρο και αγκαλιάζει την Περιφέρεια του Δήμου.

Ένας σχεδιασμός που προσβλέπει στην κοινή δράση αλλά και στη σύσφιξη σχέσεων των πολιτών.

Ρεαλιστική πρόταση, αφού τόσο το πάρκο στο στρατόπεδο όσο και η ηλεκτροκίνηση, είναι προτάσεις σύμφωνες με τις ενδεικτικές δράσεις των αρμοδίων υπουργείων για τη Μετά Λιγνίτη Εποχή.

Η πρότασή μας είναι καταγεγραμμένη στο ειδικό δημοτικό συμβούλιο Σερβίων, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στα αρμόδια υπουργεία διαμέσου της σχετικής διαβούλευσης.

Η επιστολή, με τις δεκάδες υπογραφές των συνδημοτών μας, η οποία παραδόθηκε στη Δημοτική Αρχή και επισφραγίζει το αφήγημα της παράταξης «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» μας βρίσκει χαρούμενους και ιδιαίτερα ικανοποιημένους.

Οι ενεργοί πολίτες του Δήμου μας, άτυπα αλλά ουσιαστικά, συνοδοιπόροι του πολιτικού σχεδιασμού μας και επιπλέον δύναμη, προκειμένου να καμφθεί η όποια αντίρρηση της Δημοτικής Αρχής ή σε άλλη περίπτωση να ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση μια ώρα αρχύτερα.

Να ενημερώσω τους συνδημότες μας, ότι η Δημοτική Αρχή έχει στα χέρια της εδώ και μήνες την πρόταση μας , αλλά φαίνεται να την αγνοεί. Ελπίζω πως δε θα συμβεί το ίδιο και με τη δική σας πρωτοβουλία .

Αγαπητοί συνδημότες! είμαστε στο πλευρό σας.
Λαζαρίτσα Σπυρίδου
Επικεφαλής «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ»