Όταν το έτος 1979 και στις έξι Μαΐου, τελούσαμε τα εγκαίνια του Σχολικού μας Μουσείου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτην Σερβίων και Κοζάνης, Μακαριστό Διονύσιο, στην ομιλία μου ανέφερα περί της εισόδου μας στην Ε. Ε.

Αν είναι οι λαοί αυτοί, να μας δώσουν υλικά αγαθά, ας μην πουλήσουμε τα πρωτότοκα, αντί πινακίου φακής, και τελειώνοντας την ομιλία μου, ακούω τον Σεβασμιώτατο να λέει: «Είμαι τόσα χρόνια στην Ι. Μ. Σερβίων και Κοζάνης, και νόμιζα πως δεν έκανα τίποτα, όμως ο π. Ηλίας με διέψευσε».

Και το άλλο, που κατά κόρον τόνιζε, «όλοι, μάς ζητάνε να τους βοηθήσουμε οικονομικά, εσείς Σεβασμιώτατε δεν ήρθατε ποτέ να μας ζητήσετε κάτι. Αν μου δώσετε κάποια ενίσχυση, είμαι υποχρεωμένος να σας το ανταποδώσω, και αυτό δεν θέλω να γίνει»!!

Αυτά τα λίγα για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση του Μητσοτάκη για τους ομοφυλόφιλους.

Ας τ’ ακούσουμε οι σημερινοί ποιμένες, που ανεβαίνουμε τις σκάλες των διαφόρων Υπουργείων και κατεβαίνουμε, για να λάβουμε κάποια οικονομική υποστήριξη.

Στώμεν καλώς αδελφοί, καιρός είναι να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις που είναι δυνατές και ακαταμάχητες!! Τα γνωστά τέκνα Απόστολος Παπαδημητρίου και Χαρίτων Καρανάσιος, βροντοφώναξαν στα γνωστά μέσα επικοινωνίας, ΟΧΙ στα πολλά σχέδια των ομοφυλόφιλων.

Με αγάπη και σεβασμό
Π. Ηλίας Κοντός
Εφημέριος Ροδίτου