Τέσσερα νέα μέλη του συλλόγου δίνουν ελπίδα ζωής!!!

Ο Θόδωρος Τσαουσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης μίλησε στο ραδιοΛόγος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos και το West Radio για την ευχάριστη είδηση να βρεθεί συμβατός δότης από Πάτρα μετά από λήψη δείγματος από έναν κάτοικο Κοζάνης, το Γιώργο Σπέντζα. Εξηγεί γλαφυρά όλη την ιστορία: «Ο Γιώργος παρακινήθηκε από τη σύζυγό του, ήρθε η γυναίκα στο γραφείο έδωσε δείγμα σάλιου και έγινε δωρήτρια μυελού των οστών. Κατόπιν ήρθε και ο Γιώργος και έδωσε δείγμα σάλιου και τελικά ήταν πιο τυχερός από τη γυναίκα του, ήδη βρέθηκε συμβατός με ένα νέο παιδί. Τον ενθουσιασμό του, και την ευτυχία που βρέθηκε συμβατός δεν μπορώ να το περιγράψω. Ήρθε με τη σύζυγο και τα δύο παιδάκια τους στο γραφείο μες στην τρελή χαρά, μες στην ευτυχία. Τότε του ζήτησα να κάνει ένα κειμενάκι. Είναι από τις μοναδικές στιγμές της ζωής μας όταν ξέρουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι μοναδική ελπίδα ζωής για έναν συνάνθρωπό μας και μάλιστα για έναν συνάνθρωπο που είναι έφηβος ή λίγο μεγαλύτερος από έφηβος.»

Τέσσερα περιστατικά δωρητών από το σύλλογο με συμβατό λήπτη
«Έχουμε τέσσερα περιστατικά δωρητών. Το πρώτο περιστατικό ήτανε παραμονές των Χριστουγέννων, το δεύτερο στα μέσα του Γενάρη, το τρίτο στο τέλος του Γενάρη ο Γιώργος και πριν από την προηγούμενη Τετάρτη, πριν από 10 μέρες μία κοπελίτσα από την περιοχή Αμυνταίου».
«Οι δωρητές είναι από 20 χρονών που είναι η κοπελίτσα, μέχρι τα 35, οι λήπτες από ένα 7 χρονών και μέχρι 30. Μια κοπέλα είχε λευχαιμία και μάλιστα τελικού σταδίου». «Νομίζω ο κόπος που κάναμε και τρέχαμε από χωριό σε χωριό και από εκδήλωση σε εκδήλωση εδώ τώρα έχει το αποτέλεσμά της. Υπήρχαν 3.500 δωρητές τα Χριστούγεννα εγγεγραμμένοι συν 400 στο Ιπποκράτειο, 4000 συνολικά και δεν ήταν κανένας ως τότε συμβατός.

Κανένας κίνδυνος από τον δωρητή μοσχεύματος
Τέλος ανέφερε ότι «δεν κινδυνεύεις να πάθεις αναπηρία αν δώσεις μόσχευμα. Δεν κινδυνεύεις να πάθεις τίποτα απολύτως, από τη φλέβα, όπως δίνουμε αίμα δίνουμε αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα. Και με την παλιά μέθοδο δεν κινδύνευε κανένας, αλλά τώρα με τη μέθοδο αυτή, την αφαίρεση αρχέγονων κυττάρων από το κυκλοφορικό μας σύστημα είναι τόσο απλό και ανώδυνο πλέον. Εμείς δίνουμε αιμοπετάλια 15 και 20 φορές τον χρόνο με την ίδια ακριβώς μέθοδο». Ευχαρίστησε στη συνέχεια τους πυροσβέστες για την ανταπόκρισή τους στη λήψη μυελού των οστών.

Επόμενες εκδηλώσεις-δράσεις
Ο κ. Τσαουσίδης μίλησε για επόμενες εκδηλώσεις του συλλόγου στην Πτολεμαΐδα 24 Μαρτίου – 2 Απριλίου στην πλατεία για δείγμα μυελού των οστών. «Μας τόνωσε το ηθικό αυτό το γεγονός της εύρεσης συμβατών απ’ τα μέλη μας και θα συνεχίσουμε έτσι να φτάσουμε στις 7.000 και στις 10.000 δωρητές στην περιοχή μας γιατί κάθε δωρητής που μπαίνει παραπάνω στη λίστα, δίνει μια ελπίδα ζωής για έναν τοπικό δικό μας ασθενή, αλλά και κάπου αλλού στον κόσμο».
Ανέφερε την προγραμματισμένη αιμοδοσία στην Καισαρειά και «στο ΤΕΙ με ολοήμερη αιμοδοσία στις 14 Μαρτίου, όπου οι φοιτητές ανταποκρίνονται και αυτοί και δίνουν και δείγμα σάλιου και γίνονται δωρητές μυελού των οστών. Ακολουθεί επόμενη δράση στο πανεπιστήμιο μετά στις 21 Μαρτίου .Στο στρατόπεδο ζητήσαμε να κάνουμε επαφή, όπου μπορούμε να μπούμε σε όλους τους χώρους, να μεγαλώσει ο αριθμός των δειγμάτων, όσοι περισσότεροι είμαστε εγγεγραμμένοι τόση περισσότερη ελπίδα ζωής έχουν οι άνθρωποι που μας χρειάζονται με λευχαιμία».

Μετρήσιμα αποτελέσματα
«Είναι τόνωση είναι ηθικό ανέβασμα, δηλαδή καμιά φορά κουράζεσαι θες να δεις μετρήσιμα αποτελέσματα και ευτυχώς επιτέλους έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα και λες ρε παιδί μου ότι δικαιώνεται η όλη κούραση και η όλη προσπάθεια . Η ομάδα εδώ το γλέντησε σε κάθε ενημέρωση που είχαμε ότι βρέθηκε δωρητής, εμείς εδώ το διασκεδάσαμε, το γλεντήσαμε, το χαιρόμαστε, και οι συμπολίτες μας να το χαρούνε και όλη η Κοζάνη και όλη η Δυτική Μακεδονία γιατί έχουμε δείγματα και από την περιοχή της Φλώρινας, του Αμυνταίου και των Γρεβενών. Η νίκη της ζωής ανήκει σε όλους εμάς που γίναμε δωρητές ανεξάρτητα αν μας καλέσανε ή όχι. Στο όνομα το δικό μας ο Γιώργος είναι εκεί, στο όνομα του κάθε δωρητή που έχει δώσει δείγμα σάλιου ο Γιώργος, ο Γρηγόρης, η Ιωάννου, ο Σάκης είναι όλοι αυτοί εκεί πέρα εκπροσωπώντας εμάς που δεν ήμασταν τυχεροί να μας καλέσουν σήμερα, δεν ξέρεις μπορεί να μας καλέσουν μετά από δέκα λεπτά ή μετά από 1 χρόνο ή 5 χρόνια.
Μακάρι, μακάρι να ‘στε καλά να συνεχίσετε το έργο σας και μακάρι να γίνουμε χιλιάδες και να σώσουμε χιλιάδες».
Ι.Π.