Την περίοδο της πανδημίας, οι εξελίξεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο καταγράφουν αξιοσημείωτη πρόοδο, καθώς πλέον πολύ περισσότερες επιχειρήσεις και εταιρείες αξιοποιούν το Διαδίκτυο προκειμένου να διατηρούν και φυσικά, να αυξάνουν το πελατολόγιό τους.

Δεδομένου ωστόσο, ότι τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς μεγάλο μέρος των καταναλωτών επιλέγει να κάνει τις αγορές του μέσω κινητού ή tablet, γίνεται κατανοητό πως μια απλή ιστοσελίδα (στο πλαίσιο μιας οικονομικής λύσης της υπηρεσίας για κατασκευή ιστοσελίδων) δεν αρκεί για να επεκτείνετε την επαγγελματική σας δραστηριότητα επαρκώς στον ψηφιακό κόσμο του Διαδικτύου. Και αυτό γιατί, οι χρήστες του Ίντερνετ πλέον είναι απόλυτα εξοικειωμένοι και ενημερωμένοι, απαιτούν ποιότητα, ταχύτητα και αξιοπιστία την ίδια στιγμή.

Επομένως, είναι σημαντικό να είστε σίγουροι πως η ιστοσελίδα που κατασκευάζετε για την ψηφιακή παρουσία της επιχείρησης ή της εταιρείας σας στο Διαδίκτυο, θα είναι σε θέση να καλύπτει τις ανάγκες των δυνητικών και υπαρχόντων πελατών σας και θα παρέχει εξαιρετική εμπειρία πλοήγησης και διαδικασίας αγοράς τόσο όταν την επισκέπτονται από υπολογιστή όσο και από φορητή συσκευή.

Δείτε παρακάτω λοιπόν, πώς μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα ή την επαγγελματική σας ιστοσελίδα, τηρώντας τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για απρόσκοπτη ψηφιακή παρουσία και απόλυτη αξιοπιστία στο Διαδίκτυο.

Συνδυάστε λιτό design με πλούσιο περιεχόμενο

Η νέα ιστοσελίδα ή το eshop που εκπροσωπεί τη φυσική σας εταιρεία/επιχείρηση στο Ίντερνετ, είναι σημαντικό να διατηρεί με συνέπεια τα χαρακτηριστικά της τόσο όταν οι χρήστες την επισκέπτονται από σταθερό υπολογιστή όσο και από φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, φροντίστε ώστε το design αλλά και η δομή της ιστοσελίδας να είναι πανομοιότητα στις desktop και mobile εκδοχές της, τόσο για λόγους αναγνωρισιμότητας όσο και λειτουργικότητας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να μην ταλαιπωρούνται μέχρι να βρουν αυτό που αναζητούν. Διαφορετικά ρισκάρετε να προκαλέσετε σύγχυση στους δυνητικούς πελάτες σας!

Την ίδια στιγμή, εφόσον έχετε επιλέξει ένα λιτό και εύχρηστο design για την ιστοσελίδα σας, το περιεχόμενό της χρειάζεται να είναι πλούσιο, πρωτότυπο και χρηστικό. Μια απλή και απέριττη ιστοσελίδα με μπόλικο περιεχόμενο που ικανοποιεί τους ενδιαφερόμενους χρήστες, αποδεδειγμένα τους πείθει να μετατραπούν σε πελάτες, αφού τους προσφέρει όση πληροφόρηση χρειάζονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, κάνοντας μερικά εύκολα κλικ.

Δώστε έμφαση στην υψηλή ταχύτητα φόρτωσης

Η ταχύτητα φόρτωσης διαδραμάτιζε ανέκαθεν σπουδαίο ρόλο για την επιτυχία μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος. Οι αστραπιαίες μεταβολές της σύγχρονης καθημερινότητας δεν «επιτρέπουν» στα sites και τα eshops να κινούνται με ρυθμούς… χελώνας και να «απαιτούν» να έχουν επισκεψιμότητα, αναγνωρισιμότητα και πιστό πελατολόγιο. Γι αυτό κρίνεται ως καίριας σημασίας η ιστοσελίδα σας να φορτώνει σε μερικά δευτερόλεπτα τόσο σε υπολογιστές όσο και τις φορητές συσκευές. Διαφορετικά, οι χρήστες μπορεί να την εγκαταλείψουν και να μην της δώσουν άλλη ευκαιρία για να την επισκεφτούν.

Προκειμένου να το πετύχετε αυτό σιγουρευτείτε ότι η νέα ιστοσελίδα πληροί τις προϋποθέσεις της Google όσον αφορά στην ταχύτητα και τις παραμέτρους που θέτει ο επαγγελματίας που την κατασκευάζει για εσάς. Για παράδειγμα, οι εικόνες που αξιοποιείτε για να εμπλουτίσετε το site σας πρέπει να είναι «συμπιεσμένες» ώστε να μην καταναλώνουν τον πολύτιμο χρόνο των χρηστών μέχρι να φορτώσουν, «σπάζοντας» τα όρια της υπομονής τους.