Στην Κοζάνη, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022, αναμένεται πραγματοποιηθεί στο κλειστό αθλητικό στάδιο της Λευκόβρυσης, μετά από απουσία δύο χρόνων λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού και της απαγόρευσης μεγάλων συγκεντρώσεων λόγω των υγεινομικών, το πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), στο οποίο αναμένεται να πάρουν μέρος χιλιάδες χορευτές από όλες τις γωνιές της Ελλάδος, όπως επίσης και χιλιάδες θεατές.

Την απόφαση αυτή έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), που συνεδρίαση στην Ποντοκώμη Κοζάνης και συμμετείχαν εκπρόσωποι των συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, και η επιβεβαίωση της τελικής ημερομηνίας θα γίνει εντός των επομένων ημερών, μιας και αναμένεται η τελική απάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του δημάρχου Κοζάνης, οι οποίοι και θα συμβάλουν στη διοργάνωση του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών.

Ο πρόεδρος Γιώργος Βαρυθυμιάδης και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΕ στη συνεδρίαση που έγινε στην Ποντοκώμη Κοζάνης

Το πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών της ΠΟΕ, μεταφέρεται χρονικά στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως ειπώθηκε από τους διοργανωτές μιας και υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας του Κορωναϊού, και ενδεχόμενης κυβερνητικής απόφασης για απαγόρευση μεγάλων εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους. Να επισημάνουμε ότι συνήθως το φεστιβάλ επραγματοποιείτο Οκτώβριο και Νοέμβριο ή και αρχές Δεκεμβρίου, γιατί η συγκέντρωση χιλιάδων χορευτών και θεατών σε κλειστούς χώρους την περίοδο του Σεπτεμβρίου ήταν αρνητικός παράγοντας.

Εκπρόσωποι των ποντιακών συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΟΕ

Μία ακόμη πρωτοτυπία του πανελλαδικού φεστιβάλ ποντιακών χορών είναι πως εφέτος εάν τα πράγματα κυλήσουν έτσι όπως επιθυμούν οι διοργανωτές, θα γίνει διήμερο και την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων στον ίδιο χώρο -στο αθλητικό στάδιο της Λευκόβρυσης- αναμένεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022, να γίνει μεγάλη μουσική συναυλία με Πόντιους καλλιτέχνες και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Ο Μάκης Μιχαηλίδης καλωσορίζει ως οικοδεσπότης στην Ποντοκώμη, τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΠΟΕ

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), έγινε στο χώρο του αμφιεθεάτρου δημοτικού καταστήματος, όπου στεγάζεται και ο πολιτιστικός σύλλογος Ποντοκώμης ο οποίος και φιλοξένησε τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση. Εκ μέρους του συλλόγου τους καλωσόρισε ο Μάκης Μιχαηλίδης, όπως επίσης και ο Στάθης Αμαραντίδης, συντονιστής του ΣΠΟΣ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Πηγή:efxinospontos.gr