Κινητοποίηση από εργατικά σωματεία πραγματοποιήθηκε έξω από τον χώρο διεξαγωγής του 37ου συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, καταγγέλλοντας το συνέδριο-παρωδία, απαιτώντας παράλληλα την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί μετά από κάλεσμα της πλειοψηφίας του ΕΚ Κοζάνης, απαγορεύοντας την είσοδο σε αντιπροσώπους του συνεδρίου.

«Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στην κινητοποίηση των εργατικών σωματείων, ενώ με το σύνθημα «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» απάντησαν στην απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ασφαλιτών στα σωματεία.

Μάλιστα η επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων, που συνοδεύτηκε με απειλές και βρισιές είχε ως αποτέλεσμα να τον τραυματισμό εργατών συνδικαλιστών προκαλώντας τους εκδορές και μώλωπες.

Οι δυνάμεις της «Ταξικής Ενότητας» στο ΕΚ Κοζάνης καταγγέλλουν ότι το πρωί κατά τη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων του συνεδρίου, η πλειοψηφία του ΕΚΚ επιχείρησε να βγάλει εκτός της διαδικασίας νόμιμους αντιπροσώπους της «Ταξικής Ενότητας», με στόχο τη διατήρηση των πλαστών συσχετισμών.

Όπως καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα», «προχωράνε σε συνέδριο με την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων να μην έχει πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες λόγω της πανδημίας. Αντί να δώσουν χρόνο στα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις αρχαιρεσίες τους και μετά να προχωρήσουν σε Συνέδριο, προχωράνε με τους ίδιους αντιπροσώπους με το προηγούμενο συνέδριο για να διατηρήσουν ένα πλαστό συσχετισμό. Έτσι στο Συνέδριο θα αντιπροσωπευτούν εκατοντάδες συνταξιούχοι, αντιπρόσωποι από σωματεία που πλέον δεν υπάρχουν, ενώ στερούνται της εκπροσώπησης εργαζόμενοι που μπήκαν στην παραγωγή το τελευταίο διάστημα».

 

Πηγή:902.gr