Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ του Δήμου Εορδαίας και της ΔΕΗ αναφορικά με την τιμή της Τηλεθέρμανσης, που θα ισχύσει από την νέα περίοδο λειτουργίας του συστήματος, μετά και την ολοκλήρωση του έργου που αφορά στους ηλεκτρολέβητες στον ανενεργό πλέον ΑΗΣ Καρδιάς, με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Δημήτρη Καρακασίδη να τονίζει πως «κόκκινη γραμμή για μας είναι καμία αύξηση».

Μάλιστα όπως επισημαίνει το θέμα αυτό είναι πολιτικό και δεν συνδέεται μόνο με τη ΔΕΗ, εκτιμώντας, ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα υπάρξει η τελική απάντηση από την επιχείρηση για τη νέα τιμή, και επιχειρηματολογώντας, ανάφερε ότι δεν μπορεί να επιβαρυνθεί το κόστος, λόγω Απολιγνιτοποίησης, covid-19, και του πρόσφατου κύματος ανατιμήσεων σε σειρά αγαθών.

Οι τελικές δοκιμές στους ηλεκτρολέβητες θα γίνουν κατά το διάστημα 5-10 Οκτωβρίου, ώστε να είναι όλα έτοιμα, και πέντε ημέρες αργότερα θα ξεκινήσει η ομαλή ροή τροφοδοσίας της θερμικής Ενέργειας, έως ότου επιτευχθεί η σύνδεση με την υπό κατασκευή Μονάδα «Πτολεμαΐδα V», ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση για την κατασκευή των Αγωγών.

Εν τω μεταξύ στα «τελειώματα» βρίσκονται οι εργασίες σύνδεσης με την Τ/Θ του οικισμού της Καρδιάς και των Νέων Εργατικών κατοικιών, με τον κ. Καρακασίδη να υπολογίζει ότι από τις αρχές του 2022 οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη της.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Πηγή: ertnews.gr