Μία διαδρομή στον 20ο αιώνα με συνοδοιπόρους κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και του πολιτισμού, χαρακτήρισε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης το βιβλίο του με τίτλο «Συνομιλώντας με τον 20ο αιώνα – 40 Συνεντεύξεις» που παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Αιτιολογώντας την επιλογή των σαράντα συνεντευξιαζόμενων, ο κ. Λιάνης έκανε λόγο για «πρόσωπα που έγραψαν Ιστορία» και για μορφές του πνευματικού κόσμου που καταξιώθηκαν παγκόσμια φέροντας στη χώρα βραβεία( Νόμπελ και Λένιν), για να προσθέσει ότι σήμερα λείπουν προσωπικότητες τέτοιου βεληνεκούς αλλά «πιστεύω στο ανθρώπινο θαύμα». Τόνισε με έμφαση ότι η δημοσιογραφία « είναι το μόνο της ζωής μου ταξίδι», ενώ, από τη θητεία του στην πολιτική κρατά τη Φλώρινα, την Πρέσπα, «τον καημό της περιοχής να τον μεταφέρω στην Αθήνα αλλά ακόμη είναι αγιάτρευτος. Κοιτάω με τον τρόπο μου να βοηθήσω».

Αναφερόμενος στον Γιώργο Λιάνη και το έργο του ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, στάθηκε ιδιαίτερα «στη μαχητικότητα του ως ρεπόρτερ και στην αποτελεσματικότητα του ως πολιτικός» ενώ ο εκδότης – συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης μίλησε για ένα βιβλίο με θετικό πρόσημο για την κοινωνία σήμερα, που ταλανίζεται από την κρίση προτύπων, φέροντας συνεντεύξεις από το παρελθόν στο παρόν με προσωπικότητες που σφράγισαν με την πολύπλευρη προσφορά τους μια εποχή.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Πηγή:ertnews.gr