ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Η πρόταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την σύγχρονη αντιμετώπιση της γήρανσης και των χρόνων νοσημάτων, παρουσιάστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας .

Όπως ανέφερε σχετικά, ο πρόεδρος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έγινε η παρουσίαση στην ΠΕΔ, πως οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν τους  Δήμους, να προσφέρουν βελτιωμένες τεχνολογίες  κοινωνικής φροντίδας προς τους δημότες τους . Έτσι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δήμοι θα μπορέσουν με χαμηλότερο κόστος και υψηλότερη ποιότητα να υποστηρίξουν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και χρόνιοι πάσχοντες.

Τα συστήματα αυτά, βρίσκονται διεθνώς στην πρωτοπορία της έρευνας, και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί σχετικό εργαστήρι, το οποίο συνεργάζεται με αρκετούς δήμους στη χώρα, εκ των οποίων και τον Δήμο Αθηνών .

“Το πανεπιστήμιο έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο που οφείλει να παίξει, αναφορικά με την παρουσία του στο πλευρό της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας “, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης, ευελπιστώντας ότι οι νέες τεχνολογίες θα βοηθήσουν και τους δήμους της δικής μας περιοχής προς αυτή την κατεύθυνση.



Β.Σ.