Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Καισαρειάς Δήμητρα Πούτα εξέφρασε στο prlogos την απορία της για την αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της σχολικής μονάδας για ένα χρόνο. Διερωτάται γιατί δεν ενημέρωσαν κανέναν και μόλις της Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου πληροφορήθηκαν για την μεταγραφή των 30 περίπου μαθητών στο σχολείο της Άνω Κώμης.

Παραδέχεται ότι από το Μάρτιο γνώριζαν για την ακαταλληλότητα του κτιρίου και την ανάγκη μεταφοράς σε έναν ασφαλή χώρο. Έκτοτε αναζητήθηκε λύση στέγασής του στο Πνευματικό Κέντρο, το οποίο αν και αρχικά θεωρήθηκε κατάλληλο , στη συνέχεια μετά και από ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να αλλάξει άδεια χρήσης. Λέχθηκε μάλιστα ότι μπορεί να γίνει και καινούριο σχολείο .

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου συγκεντρώθηκαν οι γονείς να αποφασίσουν αν θέλουν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο της Αιανής ή της Άνω Κώμης μετά από ενημέρωση από την διευθύντρια. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση, ανέφερε η κα Πούτα ,το χωριό διχάστηκε , μιας και ξεσηκώθηκαν κάποιοι γονείς που ήθελαν να παραμείνουν τα παιδιά τους στο σχολείο του χωριού ακόμα και με υπογραφές δικές τους για το ενδεχόμενο ρίσκο. Συζητήθηκε ακόμα και η περίπτωση ενός προκάτ κτιρίου. «Αν το θέμα ήταν η συγχώνευση του σχολείου επειδή είναι τριθέσιο έπρεπε να μας το πουν».

Ιωάννα Παπαδημητρίου