Ο Παύλος Πουτογλίδης , πρόεδρος της Ακρινής μίλησε στο ραδιοΛόγος και το Λύσανδρο Ρήγα, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos για το παγωμένο θέμα της μετεγκατάστασης της κοινότητας .Μετά τη λαϊκή συνέλευση τον Οκτώβριο του 2018 αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής αγώνα από το δήμο Κοζάνης , την περιφέρεια και τη συμμετοχή του προέδρου της κοινότητας Ακρινής και του Συλλόγου Ακρινής. Προεδρεύων της επιτροπής είναι ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και την περιφέρεια εκπροσωπεί η Μαρία Καρυπίδου .Έγιναν δύο συναντήσεις προεδρεύοντος του κ. Ιωαννίδη και μία από τις προτάσεις ήταν και η νέα συνάντηση με τον κ. Σταθάκη. «Μια πρόταση που με βρίσκει κάθετα αντίθετο, δεν επιθυμώ συνάντηση με τον κ. Σταθάκη γιατί τόσα χρόνια όχι μόνο μας κορόιδευε , αλλά υποτιμά την νοημοσύνη μας» τόνισε ο κ.Πουτογλίδης.

Οι συναντήσεις με τον κ. Σταθάκη

Έχουν γίνει τρεις –τέσσερις συναντήσεις με τον Υπουργό Ενέργειας . Στην πρώτη ζητήθηκε να είναι και ο πρόεδρος της ΔΕΗ, τελικά δεν ήταν και ο κ.Σταθάκης επικαλέστηκε ότι δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις χωρίς τον πρόεδρο. Στη νέα συνάντηση και πάλι έλειπε ο πρόεδρος, με τον κ.Σταθάκη να προφασίζεται ότι δεν μπορεί να φέρει τον πρόεδρο και αρνείται η ΔΕΗ την μετεγκατάσταση. «Αν είναι δυνατόν να μην μπορεί να φέρει ο υπουργός τον πρόεδρο της ΔΕΗ. Αν δεν μπορεί να φέρει τον διορισμένο του υπάλληλο, υποτιμά τη νοημοσύνη μας» συνέχισε ο πρόεδρος της Ακρινής. Στην τρίτη συνάντηση ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ αρνείται, μετά στην επόμενη είπε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα. «Μετά την επερώτηση του κ. Γιώργου Κασαπίδη μας είπαν ότι είναι νομικό το θέμα και το εξετάζουν νομικές υπηρεσίες. Ένας νόμος που ψηφίστηκε το 2011 ανακαλύψαμε τώρα ότι υπάρχουν νομικά προβλήματα ; Άλλωστε η μόνη διαφορά που έχει είναι ο τρόπος χρηματοδότησης. Τώρα είναι 50%-50%, μας κοροϊδεύουν να περνάν οι μήνες και τα χρόνια» συνέχισε.

«Η Ακρινή παίρνει προεδρικό διάταγμα μας έλεγαν και πανηγυρίζαμε» είπε .Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει η μετεγκατάσταση στην Ακρινής, ανέφερε ο κ. Πουτογλίδης. Στάλθηκαν επιστολές στους προέδρους των κομμάτων, γιατί είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι δεν υπάρχει βούληση να προχωρήσει το θέμα.

Για την πραγματοποίηση δεύτερης λαϊκής συνέλευσης είπε ότι: «Τώρα προεκλογικά είναι που δεν θα πιέσει κανείς .Πίστευα ότι κάτι θα γίνει, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο» συνέχισε μιας και τρέχουν όλοι για να μπουν στα ψηφοδέλτια.

Για την θέση της περιφέρειας

Μάλιστα σχολίασε και την θέση του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη .«Ο περιφερειάρχης λέει ότι είναι με τη ΔΕΗ .Αυτό είναι παράδοση άνευ όρων. Αυτό δεν μπορεί να λέγεται και να μας απειλεί η ΔΕΗ .Η ΔΕΗ έδωσε πολλά, αλλά έχει πάρει πολύ περισσότερα. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ήρθε , μας πρόσβαλλε και έφυγε και υπεύθυνοι είναι οι τοπικοί παράγοντες.» τόνισε.
Για τους λογαριασμούς ύδρευσης

Σε σχέση με τους λογαριασμούς ύδρευσης ανάφερε ότι «Είχε γίνει μια σύσκεψη της ΔΕΥΑΚ με το δήμαρχο και δώσανε αναβολή στο θέμα. Έχουμε υποβάλλει αίτημα και περιμένουμε την απόφαση»

«Να μην τολμήσουν να εκμεταλλευτούν το θέμα πολιτικά .Να μην βάλουν την Ακρινή στο προεκλογικό παιχνίδι. Υποσχέσεις δεν θέλουμε» ολοκλήρωσε μιλώντας για τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Ντζιμάνη και του κ. Θεουφύλακτου επί του θέματος , οι οποίες δεν λένε τίποτα.
Ιωάννα Παπαδημητρίου