Πρωτομηνιά με σύμμαχο τον καιρό τρυγήσαμε στο αμπέλι του Λάζου Κουζιάκη πίσω από τον Άγιο Χαράλαμπο. Τα κρασοστάφυλα ποικίλα ,μαύρα, κόκκινα , κίτρινα γέμιζαν τα καφάσια κι από κει στη μηχανή συμπίεσης για να βγουν τα τσίπουρα. Η αμπελουργική παράδοση της Κοζάνης συνεχίζεται πιστά από το Λάζο Κουζιάκη, την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους του μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα.

Πανηγύρι έκαναν και οι μέλισσες κατά τη συμπίεση των σταφυλιών, τα οποία και θα μείνουν εκεί καμιά σαρανταριά μέρες για να καταλήξουν στο καζάνι. Την Τρίτη θα τραβήξουν το κρασί, όποτε χρειαστεί θα γίνει το ανακάτεμα για να μείνουν τα τσίπουρα.

Ι.Π.