ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ

Στην ευκαιρία που δίνεται στις τοπικές επιχειρήσεις της περιοχής να προωθήσουν τα τοπικά τους προϊόντα και τη δυνατότητα που υπάρχει η τοπική γαστρονομία να αναπτυχθεί πανελλαδικά, μέσω του πολιτιστικού προϊόντος της Αποκριάς και των χιλιάδων επισκεπτών που θα βρεθούν στην Κοζάνη την περίοδο αυτή, μίλησε στο ράδιοΛόγος και τον Λύσανδρο Ρήγα ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκος Σαρρής .

Όπως ο ίδιος τόνισε, αν και φέτος, οι απόκριες ήταν  πάρα πολύ κοντά και υπήρχε λίγος χρόνος, η νέα διοίκηση επέλεξε να γίνουν  κάποιες εκδηλώσεις. Ο Δήμος Κοζάνης παραχώρησε το χώρο της πλατείας και τα σπιτάκια και όπως είπε ο κ. Σαρρής εκεί θα φτιαχτεί ένας χώρο προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής.” Εκεί θα γίνουν και κάποιες εκδηλώσεις, μια γιορτή γευσιγνωσίας που θα γίνει την Παρασκευή της μεγάλης Αποκριάς, με στόχο να δείξουμε σε όλο τον κόσμο, σε όλους τους επισκέπτες τα τοπικα μας προϊόντα.  Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις όσον αφορά τα κρασιά, τα τυροκομικά , τα τσάγια, ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντος, ώστε να προβάλουμε τα προϊόντα τους. Αυτός είναι ο στόχος του επιμελητηρίου στο κομμάτι της προβολής.  Στο εν λόγω εκθετήριο θα μπορεί ο κόσμος να μπει, να δοκιμάσει και θα γίνει και η εκδήλωση γευσιγνωσίας, ώστε όλοι οι επισκέπτες να γευθούν τα τοπικά προϊόντα και να τα γνωρίσουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά .

“Στοίχημα για τη νέα διοίκηση η εξυγίανση του Εκθεσιακού”

Σχολιάζοντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση του Εκθεσιακού Κέντρου, τα χιλιάδες χρέη που έχουν συσσωρευτεί και την προσπάθεια που γίνεται να βρεθεί μια λύση , ο κ. Σαρρής απάντησε πως στόχος της νέας διοίκησης είναι να ξεκαθαρίσει τις οικονομικές υποχρεώσεις, ενώ προτάθηκε να συγκροτηθεί μια επιτροπή με εκλεγμένα μέλη και

εμπειρογνώμονες λογιστές και εκπρόσωπο του Δήμου. Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής όλων των υποχρεώσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Επίσης, τόνισε πως η νέα διοίκηση από τη πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έρχεται αντιμέτωπη με εξώδικα, διαταγές πληρωμής και άλλες σοβαρές υποχρεώσεις του Εκθεσιακού που πρέπει να αντιμετωπιστούν. “Το Εκθεσιακό είναι ένα στοίχημα για τη νέα διοίκηση, να μπορέσουμε να το εξυγιάνουμε και να λειτουργήσει προς όφελος του επιχειρηματία”, προσέθεσε. Ο ίδιος επισκέφθηκε και την Περιφέρεια (τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πλακεντά  και το Δήμο, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους για να βρεθεί λύση.

 

Για το Συμβούλιο της Επικρατείας και την επιπλέον έδρα

Σχολιάζοντας την προσφυγή στο ΣτΕ για την επιπλέον έδρα που κέρδισε δικαστικά ο Βασίλης Μόσχος στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ο κ. Σαρρής απάντησε πως πρόκειται για ένα νομικό θέμα και οι δικηγόροι του επέλεξαν να κινηθούν με αυτό τον τρόπο και από εκεί και πέρα είναι θέμα της δικαιοσύνης. “Δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ, είναι τόσα πολλά τα προβλήματα”, αρκέστηκε να σχολιάσει. Επίσης, είπε πως ο χρόνος θα βοηθήσει για να αναπτυχθεί συνεργασία , επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος είναι ανοιχτός στις συνεργασίες.

Τέλος, αναφέρθηκε στον μεγάλο κύκλο επαφών που ξεκίνησε με τους φορείς της περιοχής, όπου καταγράφεται μεγάλη διάθεση για συνεργασία, για το καλό του τόπου.

Β.Σ.