Την εξουσιοδότηση της ΑΝΚΟ Α.Ε. για την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή του μεθοριακού σταθμού της συνοριακής διάβασης στον Λαιμό Πρεσπών, από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Ελληνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του Μαΐου, έχουν προγραμματιστεί δύο συναντήσεις ανάμεσα στις Κοινές Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων και τα εταιρικά σχήματα των δύο κρατών, όπου θα ανακοινωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες του έργου και τα στάδια χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG.

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει στην κατασκευή δρόμου περίπου 3,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει τη συνοριακή διάβαση με την Τοπική Κοινότητα Λαιμού του Δήμου Πρεσπών, προϋπολογισμού περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Έργο στρατηγικής σημασίας χαρακτήρισε τη λειτουργία της μεθοριακής διάβασης ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, εξαγγέλλοντας τη συνδρομή του έμπειρου προσωπικού του υπουργείου για την ολοκλήρωση τεχνικών και διαχειριστικών εργασιών, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Από την πλευρά της ΑΝΚΟ Α.Ε. λεπτομέρειες του έργου παρουσίασε ο Δ/ντής Μελετών, Ιωάννης Γκίνης.

Η τηλεδιάσκεψη τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με συντονιστή τον Γενικό Γραμματέα Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και συμμετείχαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, και ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Πηγή:ertnews.gr