Προτροπή στους εκθέτες της Καστοριάς έκανε ο Δήμος Βοΐου να μην συμμετάσχουν στις λαϊκές αγορές της Σιάτιστας και της Νεάπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του prlogos η απόφαση αυτή πάρθηκε για να μην υπάρχει επιπλέον διασπορά του ιού, όταν η Π.Ε. Καστοριάς ζητά να μπει σε καραντίνα.

Το Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Καστοριάς «Η Ένωση» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση την Τετάρτη το βράδυ:
«Ενημερωθήκαμε πριν από λίγα λεπτά από συναδέλφους πωλητές του Νομού Καστοριάς ότι έχουν δεχθεί τηλέφωνα από το Δήμο Βοΐου και τους ενημέρωσαν ότι δεν τους επιτρέπουν να παρευρεθούν στην αυριανή (19/3) λαϊκή αγορά της Νεάπολης, αυτή η απαγόρευση ισχύει μόνο για πωλητές του Ν. Καστοριάς.

Το Σωματείο μας μετά από τις καταγγελίες επικοινώνησε με τον δήμο και ενημερώθηκε ότι ο δήμος πήρε αυθαίρετα αυτή την απόφαση. Εμείς για την προστασία των συναδέλφων μας ήμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε νομικά σε αυτή την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση.

Όπως γνωρίζουμε όλοι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει καμία τέτοια απόφαση, η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί και ανακοινωθεί είναι, ποια είδη μπορούν να πωλούνται στις λαϊκές.

Σωματείο Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Καστοριάς «Η ΕΝΩΣΗ»

Εν τέλει το μεγαλύτερο μέρος των εκθετών από την Καστοριά δεν συμμετείχε με τα βιομηχανικά είδη να αποκλείονται εκ του νόμου και να επιτρέπεται μόνο η μαναβική με αυστηρά μέτρα στις αποστάσεις των πάγκων και την υγιεινή των εκθετών . Ύστερα από επικοινωνία του prlogos με τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Νομού Καστοριάς «Η Ένωση» το θέμα θεωρείται λήξαν μετά από συζητήσεις των σωματείων και της ομοσπονδίας. Αυτό που προέχει είναι η προστασία της δημόσια υγείας και να μην διαρραγούν οι στενές σχέσεις του Βοΐου και της Καστοριάς, δύο περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο λόγω κορονοϊού. Ήδη η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μετρά τρεις θανάτους από τον φονικό ιό, του 90χρονου από τη Δραγασιά, του 53χρονου από τη Σιάτιστα και του 70χρονου από την Καστοριά.

Ιωάννα Παπαδημητρίου