ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

– Στ. Λαμπρόπουλος: “Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει”

Προσωρινό “μπάλωμα” για να αποφευχθεί το έμφραγμα στην Καρδιολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου φαίνεται πως βρέθηκε , σύμφωνα με τη διοίκηση, με τον διοικητή Γιώργο Χιωτίδη να αναφέρει στον “Π.Λ.” πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα, μιας και ο ένας γιατρός στην κλινική διέκοψε την άδεια και καλύπτει εφημερίες. Θυμίζουμε πως ο διευθυντής της κλινικής είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, προ ημερών, μιας και η Καρδιολογική έχει μείνει με τρεις γιατρούς.

Ειδικότερα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Γιωτίδης, ερωτηθείς  σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην καρδιολογική του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, μετά τις καταγγελίες του διευθυντή της κλινικής πως η κατάσταση είναι δύσκολη με δύο γιατρούς να λείπουν, ο κ. Χιωτίδης απάντησε πως πλέον οι ανάγκες της κλινικής καλύπτονται και δεν υφίσταται “έμφραγμα στην καρδιολογική όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά”. Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως ο ένας γιατρός προχώρησε σε αναστολή άδειας και για τον δεύτερο που είναι επικουρικός και δεν έχει πληρωθεί, υπάρχει όπως είπε ο κ. Χιωτίδης, η διαβεβαίωση από πλευράς του Επιτρόπου ότι θα πληρωθούν πρώτη φορά οι επικουρικοί, πράγμα που όπως τόνισε , σημαίνει, πως θα συνεχίζουν να πληρώνονται μέχρι 31/12/2018.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Καρδιολογικής Στυλιανός Λαμπρόπουλος ερωτηθείς διευκρινιστικά για το θέμα, απάντησε πως το πρόβλημα παραμένει και ο φόρτος των γιατρών στην κλινική είναι μεγάλος. Σημείωσε πως για τον γιατρό που έκανε χρήση της άδειάς του (η σύμβαση του οποίου λήγει στο τέλος του χρόνου), είπε πως του ζητήθηκε από τη διοίκηση να καλύπτει εφημεριακά αλλά και να κάνει ένα τακτικό ιατρείο. Σε ό,τι αφορά τον άλλο γιατρό, παραμένει σε επίσχεση εργασίας γιατί δεν έχει πληρωθεί (πρόκειται για επικουρικό).

 

Β.Σ.