Τουλάχιστον για δύο μήνες θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο στο Λιάπειο το καλοκαίρι για τις ανάγκες της Κολυμβητικής Ένωσης Κοζάνης και πιθανόν και του κοινού. Υπάρχει μάλιστα το σκεπτικό να μην κλείσει καθόλου για να δοθεί χρόνος στους αθλητές να ετοιμαστούν για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Οι ανάγκες που έχουν προκύψει στα αθλητικά σωματεία είναι μεγάλες, αφού πέρα από τις ομάδες που συμμετέχουν στα πανελλήνια πρωταθλήματα, πολλές έχουν μείνει εκτός προπόνησης εδώ και δυόμιση μήνες. Αυτό που προβληματίζει τον ΟΑΠΝ είναι η καταγραφή των εισερχόμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως προβλέπεται. Αυτό γίνεται ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

Και μπορεί τα σωματεία να καταφέρουν να ρυθμίσουν το εν λόγω ζήτημα, αλλά για το κοινό τίθεται μείζον θέμα , όταν μάλιστα το προσωπικό του ΟΑΠΝ δεν επαρκεί. Βεβαίως δεν είναι και το μοναδικό θέμα που έχει προκύψει, όταν πια επιτρέπονται μόνο μικρά γκρουπ αθλητών, απαιτούνται απολυμάνσεις στα αποδυτήρια, αερισμός των χώρων και ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για κάθε άθλημα. Αυτά φυσικά δεν μπορεί να καθυστερήσουν άλλο το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου