Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, εκτός απρόοπτου η κατάθεση των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ». Η αρχή θα γίνει με την υποβολή αιτήσεων για τις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας.

Στις 26 Μαρτίου θα ακολουθήσουν αιτήσεις για τις περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης, ενώ στις 2 Απριλίου για τις περιφέρειες Αττικής και Νότιου Αιγαίου.

Μετά από σοβαρά προβλήματα, καθυστερήσεις και την κατάρρευση της πλατφόρμας λόγω υπερφόρτωσης η διαδικασία υποβολής θα ανοίξει τμηματικά σε διάστημα τριών εβδομάδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας, 17.700 νοικοκυριά έχουν το απαιτούμενο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα την περασμένη Τρίτη, οπότε και σταμάτησε η διαδικασία εξαιτίας τεχνικού προβλήματος, έχουν παραμείνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα παρέχει επιδοτήσεις έως 70 %, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση, για την υλοποίηση επενδύσεων εξοικονόμησης ενέργειας ενώ για το υπόλοιπο ποσό υπάρχει η δυνατότητα (αλλά όχι η υποχρέωση) λήψης άτοκου τραπεζικού δανείου.

  Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα αρχίζει από τις 8:00 π.μ. Η υποβολή των αιτήσεων ορίζεται μέχρι εξαντλήσεως των κεφαλαίων του προγράμματος ανά περιφέρεια και όχι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2021.


in.gr/