Εξαιρετικά χρήσιμη για όσους την παρακολούθησαν υπήρξε η ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το έργο Alternative Tourism – ALΤTOUR, την οποία διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας Ηπείρου, στα Ιωάννινα.

Το έργο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020 (Interreg IPA II CBC Greece-Albania 2014-2020), αποσκοπεί στην ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας μέσω της ενσωμάτωσης των ιαματικών πόρων της περιοχής εφαρμογής στο ευρύτερο πλαίσιο των υφιστάμενων συγκριτικών πλεονεκτημάτων των κατά τόπους περιοχών ώστε αυτοί να ενταχθούν στα πακέτα εκδρομικών διαδρομών.  Το έργο, συγκεκριμένα, αφορά σε ιαματικούς πόρους των Δήμων Κόνιτσας, Άργους Ορεστικού, Άρτας, Αμυνταίου, Γρεβενών, Ζακύνθου και Πρεβέζης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Μάρκος Δανάς, Γ.Γ. του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί ο Σύνδεσμος ως προς την περαιτέρω ανάδειξη των ιαματικών πηγών της Δυτικής Ελλάδας αλλά και στο πρόγραμμα επιμόρφωσης αιρετών και ειδικών συνεργατών της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποτελεί τμήμα του έργου.  Στη συνέχεια, στελέχη της ομάδας υλοποίησης των δράσεων δημοσιότητας του έργου, ανάμεσά τους η κ. Ρόζα Εδιάρογλου, Επικοινωνιολόγος – CEO Butterfly Communication και Δήμη Τζιβοπούλου, Πολιτισμολόγος, παρουσίασαν τους επικοινωνιακούς στόχους και τα μέσα δημοσιότητας του έργου. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν:
Branding & προσχέδιο Marketing των περιοχών μελέτης – Μελέτη Τεκμηρίωσης
Ψηφιακά Φυλλάδια προβολής των ιαματικών πόρων
Βίντεο προβολής των ιαματικών πόρων της περιοχής εφαρμογής, διάρκειας 12’
Προβολή των ιαματικών πόρων στα  social media  (Facebook/ Instagram / LinkedIn)

Τουριστικός Οδηγός Άυλου Πολιτισμού των περιοχών εφαρμογής του έργου
Εξειδικευμένα Τουριστικά Πακέτα Τουρισμού Υγείας – Ευεξίας για τις περιοχές εφαρμογής του έργου.

Στην ολοκλήρωση της παρουσίασης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, ενός εκ των Δήμων ο ιαματικός πόρος του οποίου περιλαμβάνεται στο έργο, τόνισε την κρισιμότητα του έργου ως προς την ανάδειξη των ιαματικών πηγών και τη συμβολή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού τω περιοχών εφαρμογής όσο και τη χρησιμότητα των δράσεων δημοσιότητας για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών αλλά και του γενικού κοινού.

Η εκδήλωση προβλήθηκε ταυτόχρονα στις σελίδες  Facebook και  Instagram, όπου εξακολουθεί να υπάρχει διαθέσιμη.

https://www.facebook.com/AmmoudaraThermalSpring
https://www.facebook.com/AmarantosThermalSpring
https://www.facebook.com/PrevezaThermalSpring
https://www.facebook.com/KsinoNeroThermalSpring