798.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ – 400.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

– Κοινωνική ενίσχυση Μητροπόλεων και Κοινωνικών Παντοπωλείων με  11.000 ευρώ ενόψει του Πάσχα

Με 62 θέματα στην ημερήσια διάταξη,  συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Κοζάνης, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας αποφάσεις για μια σειρά θεμάτων, που άπτονται κυρίως στις εγκρίσεις έργων αλλά και διάφορων άλλων λειτουργικών και μη ποσών.

Αναλυτικότερα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας , στα πιο σημαντικά από αυτά, είναι η έγκριση δημοπράτησης ανοιχτού διαγωνισμού για τη συντήρηση του εθνικού οδικού δικτύου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Επίσης, πέρασε η  Βελτίωση του κόμβου στην διασταύρωση Αποσκέπου (ΕΔΗΚΑ)» για την Π.Ε.Καστοριάς με 100.000 ευρώ προϋπολογισμό . Επίσης, εγκρίθηκε η πίστωση για τον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 , με προϋπολογισμό 498.000 ευρώ . Επίσης, το ποσό των 47.318 ευρώ κατανέμεται ώστε να πληρωθεί το έργο Αντισφαίρισης στην Πτολεμαΐδα.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή έτσι και φέτος, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας το ποσό των 11.000 ευρώ για κοινωνικά παντοπωλεία και της ιερές μητροπόλεις της Π.Ε. Κοζάνης. Πρόκειται για ποσά που λαμβάνουν οι μητροπόλεις Σερβίων και Κοζάνης, Σισανίου και Σιατίστης, Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, τα κοινωνικά παντοπωλεία, ο Χριστιανικός σύλλογος “καλός Σαμαρείτης”, την Ιερά Μονή Αναλήψεως Κοζάνης, στη Στέγη Παιδιού Κοζάνης, την Κοινωνική Τράπεζα Τροφίμων και άλλους συλλόγους με κοινωνικό έργο, που βοηθούν άπορες και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Ακόμη, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε ποσό 2.049.920 ευρώ για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία της περιφέρειας , ενώ ενέκρινε και σχετικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.  Τέλος, εγκρίθηκαν και οι χώροι που θα λειτουργήσουν στο διοικητήριο της Πτολεμαΐδας , στο πλαίσιο ενός συμμαζέματος των υπηρεσιών για να μειωθεί το κόστος διοίκησης της Περιφέρειας.

Β.Σ.