H Καλλιόπη (Πόπη) Σεμερτζίδου είναι μια ξεχωριστή κυρία. Κατάγεται από την Ξηρολίμνη Κοζάνης. Αποφοίτησε από την ανώτερη υποχρεωτική βαθμίδα των δημόσιων σχολείων της Γερμανίας και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Οικονομία και Διοίκηση στο μάρκετινγκ στη διαφήμιση και προώθηση προϊόντων. Μιλάει άπταιστα την αγγλική και γερμανική γλώσσα. Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κλάδο. Έτσι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει κλείσει μια εικοσαετία επιτυχημένης θητείας ως ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της μαζικής εστίασης και του εμπορίου.

Τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί από επαγγελματικής πλευράς στον πρωτογενή τομέα. Ασχολείται με την καλλιέργεια και την μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, αειθαλών κωνοφόρων δέντρων, αλλά και με τις αγροτικές και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις του συζύγου της. Έχει αναλάβει την διοίκηση την εμπορία και την ανάπτυξη νέων γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην οικογενειακή εταιρία της η οποία ιδρύθηκε την τελευταία πενταετία και κάνει θεαματικά βήματα προόδου. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το 2018 η ίδια και ο αδερφός της τιμήθηκαν στις Βρυξέλλες με το βραβείο «Καλύτεροι Νέοι Έλληνες Αγρότες» στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και υποστηρίχθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και από το Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα η εταιρία κατέκτησε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Νεοφυείς Επιχειρήσεις» του 1ου Διαγωνισμού Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας και Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας στο πεδίο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Ανήσυχο πνεύμα η Καλλιόπη έχει καταγράψει πλήθος συμμετοχών σε επιμορφωτικά προγράμματα και σε ημερίδες αλλά και σε ποικίλα σεμινάρια και συνέδρια. Είναι ενεργό μέλος σε πολιτιστικά σωματεία, σε αθλητικούς συνδέσμους και είναι εθελόντρια σε δομές ειδικής αγωγής και άμεσης βοήθειας ενώ ασχολείται επί σειρά ετών με την οργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων με τη φροντίδα των παιδιών των δομών και με την παροχή βοήθειας σε παιδιά και νέους που φοιτούν σε ειδικά σχολεία. Στον κύκλο των ενδιαφερόντων της εντάσσεται και η πολιτική διότι όπως επισημαίνει την ενδιαφέρει άμεσα η προσφορά στον πολίτη και στο κοινωνικό σύνολο. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 η Καλλιόπη Σεμερτζίδου κατέβηκε ως υποψήφια βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία για το Νομό Κοζάνης. Το Φεβρουάριο του 2020 ορίστηκε ως Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και είναι επίσης Συντονίστρια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων στην Γραμματεία Αγροτικόν Φορέων της ΝΔ. Το επιτυχημένο παράδειγμα των δράσεων της νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει κατάλληλο οδηγό για όλους μας καθώς η ίδια αποτελεί ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση.

Πηγή:artandartmagazine.gr