Με τις δύο πρώτες παρτίδες που παίχτηκαν, καθώς και γενικές πληροφορίες για το παιχνίδι, συνοδεύτηκε η ενημερωτική συνάντηση ενδιαφερομένων , για την δωρεάν παρακολούθηση μαθημάτων σκραμπλ στην ποντιακή διάλεκτο , η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 6 Δεκεμβρίου 2021, στο κτίριο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν επίσημα από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και κάθε εβδομάδα, την ίδια μέρα και στις 7 το απόγευμα, σε διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, στον 3ο όροφο του κτιρίου και στην 25ης Μαρτίου και Γουμεράς , στην Πτολεμαϊδα.

Με την συνδιοργάνωση του Ομίλου Σκράμπλ Πτολεμαϊδας και του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας, τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι , ανεξαρτήτως εάν είναι ή όχι μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας , ενώ όσοι ακόμη ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να έρθουν στο Σύλλογο και το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι αναγραμματισμού λέξεων, όπου οι συμμετέχοντες ψυχαγωγούνται και παράλληλα αποκτούν γνώσεις , με την χρήση ειδικού ποντιακού λεξικού και με στόχο την καλύτερη εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου.

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων προστασίας, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων σκραμπλ (Scrabble) , θα διοργανωθεί τους επόμενους μήνες και το πρώτο τουρνουά σκραμπλ στην ποντιακή διάλεκτο, κάτι που ήδη έχει αποσπάσει το ενδιαφέρον, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν, τις απογευματινές ώρες, από τις 6 έως και τις 9 το βράδυ, στα τηλέφωνα 2463027067 και 6983770008.