– Ανοιχτή η διαδικασία υποβολή προτάσεων στον TAP ΑG

Σύμφωνα με πληροφορίες του « Πρωινού Λόγου» σε πέντε μεγάλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας ενδέχεται να φτάσει το φυσικό αέριο και σε αυτές δεν συγκαταλέγονται τα Γρεβενά. Η Κατερίνα Μουζουράκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του TAP A.G.δήλωσε από την Καστοριά ότι: «Ο αγωγός μεταφέρει αέριο υψηλής πίεσης, δεν μεταφέρει αέριο στα σπίτια για τα οποία χρειάζονται τα τοπικά δίκτυα διανομής από την πολιτεία». Με άλλα λόγια το που θα έρθει το φυσικό αέριο δεν το αποφασίζει ο TAP, αλλά αποφασίζεται μετά από διακρατική συμφωνία με το Υπουργείο Ενέργειας.
«Ο TAP έχει δεσμευτεί να παρέχει έως και πέντε σημεία διασύνδεσης κατά μήκος της όδευσης του αγωγού» είχε αναφέρει η κ. Μουζουράκη στη συνέντευξή της στο prlogos τονίζοντας ότι «ο TAP δεν εμπλέκεται στον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θα διανείμουν και θα αξιοποιήσουν το φυσικό αέριο». Ήδη έχει φτάσει σε δύο περιφέρειες και φιλοδοξούμε να φτάσει και σε εμάς ξεκαθαρίζοντας ότι η έλευση του διαδριατικού αγωγού δε σημαίνει οπωσδήποτε και παροχή φυσικού αερίου. Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Αμύνταιο, Φλώρινα είναι στις προθέσεις των εταιριών διανομής φυσικού αερίου να φτάσει το φυσικό αέριο με την τροφοδοσία των Γρεβενών να φαίνεται δύσκολη. Βέβαια μπορεί να γίνει με άλλον τρόπο όπως βυτία, κάτι που στην περίπτωση αυτή δυσχεραίνει το όλο εγχείρημα.
Η κα Μουζουράκη στην Καστοριά τη Δευτέρα εκπροσώπησε τον ΤΑΠ στο έργο της αντικατάστασης των κουφωμάτων του γηροκομείου Καστοριάς. Εκεί δήλωσε ότι ο TAP εθελοντικά δεσμεύει κάποια εκατομμύρια ευρώ σε έργα κοινωνικά. «Η διαδικασία είναι ανοιχτή για την υποβολή προτάσεων είτε προέρχονται από δήμους είτε από φορείς».
Ι.Π.