Την Τρίτη αφέθηκαν αδέσποτα σκυλιά σε αγέλες στην Κοζάνη, όπως μας ενημέρωσε επίσημα ο δήμος Κοζάνης στέλνοντας και δελτίο τύπου για υποβολή μήνυσης κατά αγνώστων. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στο δήμο Κοζάνης, είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γρηγοριάδης. “Για άλλη μια φορά επιχειρείται από αγνώστους η δημιουργία έντονων προβλημάτων με εγκατάλειψη σκύλων και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της ευζωίας των ζώων συντροφιάς» αναφέρει το δελτίο τύπου.

Ποιοι είναι αυτοί οι άγνωστοι που επιχειρούν πάλι να δημιουργήσουν έντονα προβλήματα στο δήμο; Επειδή αυτά ακούγονται σαν συνωμοσολογία μάλιστα μέσα στην προεκλογική περίοδο καλό είναι να αναφερθεί ο δήμος ανοιχτά σε αυτούς που δημιουργούν προβλήματα. Γιατί η μη διαχείριση του προγράμματος των αδέσποτων δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογηθεί με μια μήνυση κατά αγνώστων.

Δευτέρα πρωί βρεθήκαμε κι εμείς μπροστά σε μια αγέλη μεγαλόσωμων σκύλων μπροστά σε κεντρικό κατάστημα κι ευτυχώς μας άνοιξαν την πόρτα και μπήκαμε για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Επειδή η ασφάλεια πρωτεύει, φωτογραφίσαμε τα ζώα μόλις έφευγαν. Μάλιστα οι καταστηματάρχες του κέντρου αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα, οπότε δεν έχει να κάνει η εμφάνιση των αδέσποτων μόνο στη Βιβλιοθήκη και την Αηλιόστρατα αλλά δυστυχώς σε όλο το δήμο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου