Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε το μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου. Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στο ύστατο χαίρε παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, πλειάδα Αρχιερέων, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, κλήρος και λαός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος μετέφερε τα συλλυπητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ενώ τόνισε ότι ”ο μακαριστός Παύλος απεδείχθη εις καιρούς χαλεπούς άριστος και άξιος οιακοστρόφος της λαχούσης αυτού Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, την οποία εποίμανε θεοφιλώς επί 12 συναπτά έτη”.

Συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ έκανε λόγο, μεταξύ των άλλων, για ένα άνδρα «έμψυχο» και «τολμηρό». «Θα έλεγα, ο άνθρωπος του θεού, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, ο άνθρωπος που έμπαινε μέσα στη φωτιά και μέσα στη θάλασσα, ο ανεπανάληπτος. Να είναι αιωνία του η μνήμη. Το κενό θα είναι πάρα πολύ μεγάλο», δήλωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στον αγαπητό ιεράρχη που εκοιμήθη σε ηλικία 71 ετών έπειτα από ανακοπή καρδιάς το βράδυ της Κυριακής.

Μετά το πέρας της εξοδίο ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Παύλου στον χώρο του Επισκοπείου, δίπλα στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Αντωνίου.