Με ελεύθερη είσοδο και τη φιλοδοξία των διοργανωτών να είναι ένας θεσμός που έρχεται για να μείνει, ανοίγει τις πύλες του στις 17 Δεκεμβρίου το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κατερίνη.

Φιλοδοξώντας να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα, οι διοργανωτές σε συνεργασία με το δήμο Κατερίνης ετοιμάζονται να φέρουν ένα διαφορετικό άρωμα Χριστουγέννων στην πόλη, με πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Κατερίνης, κα. Μαρία Τερζίδου επισημαίνει στο ThessToday.gr ότι στόχος της διοίκησης είναι να προσφέρει στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μια μοναδική εμπειρία, με πολλαπλές επιλογές για ψυχαγωγία, ευελπιστώντας να προσελκύσει επισκέπτες και από τις γύρω περιοχές.

«Θέλουμε να εξελίσσουμε ποιοτικά τις χριστουγεννιάτικες δράσεις, οι οποίες τα τελευταία χρόνια είναι απλωμένες σε όλη την πόλη. Κάθε χρόνο θέλουμε να έχουμε πρωτότυπες και νέες ιδέες. Φέτος το κάτι παραπάνω, εκτός από όλα τα άλλα που έχουν προγραμματιστεί και θα είναι πολύ όμορφα, είναι και η αποδοχή της ιδέας τού να γίνει το Μουσείο Χριστουγέννων στο Κέντρο Τεχνών “Εννέα Μούσες” (πρώην οικία Τσαλόπουλου). Θα είναι κάτι πολύ όμορφο τόσο για τους Κατερινιώτες όσο και για αυτούς που θα επισκεφτούν την πόλη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι ξεναγήσεις, ο Άγιος Βασίλης και τα χριστουγεννιάτικα έθιμα

Το μουσείο σηκώνει «αυλαία» στις 17 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσει μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει εκθέματα για την ιστορία των Χριστουγέννων, έθιμα από όλη την Ελλάδα, πληροφορίες για τη λαογραφία αλλά και δράσεις.

Σύμφωνα με την κα. Τερζίδου: «Είναι ένα μουσείο, κάτι διαφορετικό από τα χριστουγεννιάτικα χωριά. Θα έχει διαδραστικά δρώμενα, ξενάγηση και πληροφορίες σχετικά με την ιστορία των Χριστουγέννων και τα Χριστούγεννα σε άλλες χώρες. Φυσικά θα υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, ο οποίος θα υποδέχεται τα παιδιά, θα εξιστορεί και θα δείχνει όλα αυτά που είναι στημένα μέσα στο θεματικό μουσείο. Τα πρωινά και τα απογεύματα θα έχουμε πολλές δράσεις στον εσωτερικό χώρο. Για παράδειγμα η κουζίνα των Χριστουγέννων, όπου θα υπάρχουν οι εμψυχωτές που μαζί με τα παιδιά αλλά και τους ενηλίκους θα μαγειρεύουν χριστουγεννιάτικα. Στον προαύλιο χώρο θα έχουμε εκθέματα που εξάπτουν το τμήμα της παιδικής φαντασίας. Και κάθε χρόνο θέλουμε να το εμπλουτίζουμε όλο και περισσότερο».

Η Κατερίνη φέτος, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού θα είναι στολισμένη σε όλο το μήκος του κεντρικού πεζόδρομου. «Θέλουμε κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στην Κατερίνη να έχουν εκπλήξεις. Να τονώνουν την πόλη και όσοι κινούνται στο κέντρο να εισπράττουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα».

«Περιμένουμε επισκέπτες – Η Κατερίνη δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός»

Βλέψη της διοίκησης είναι να αναδείξει την περιοχή και ως χειμερινό προορισμό, αναμένοντας φέτος τα Χριστούγεννα πολλούς επισκέπτες, μετά από μία πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν. «Το καλοκαίρι πήγε καλά. Πιστεύω ότι όλοι προετοιμάζονται για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο καλοκαίρι το 2023. Η Κατερίνη είναι ένας προορισμός με πολλά πλεονεκτήματα. Η δική μας δουλειά είναι να τα αναδεικνύουμε. Περιμένουμε να έχουμε επισκέπτες τα Χριστούγεννα γιατί η Κατερίνη δεν είναι μόνο καλοκαιρινός προορισμός. Υπάρχει κόσμος που την επιλέγει για το ορεινό της τμήμα, που έχει πολλά περιπατητικά μονοπάτια, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου, στο οποίο το βράδυ της Κυριακής χιόνισε. Θέλουμε να αναδείξουμε και τις τέσσερις εποχές», υπογραμμίζει στο ThessToday.gr η κα. Τερζίδου.

Τη γιορτινή ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στην Κατερίνη θα επιστεγάσουν τα κάλαντα, τα χορευτικά, οι συναυλίες και τα πολιτιστικά δρώμενα στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού: «Όλοι μας χρειαζόμαστε χαρά και τα Χριστούγεννα δίνουν χαρά εξ ορισμού. Η προσπάθεια του δήμου Κατερίνης είναι αυτή η χαρά να βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης».

Πηγή: thesstoday.gr