Σύμφωνα με τα άρθρο 179 του Ν. 3852/2010, ο συμπαραστάτης δέχεται ενυπόγραφες καταγγελίες άμεσα θιγόμενων φυσικών ή νομικών προσώπων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και των επιχειρήσεών της και ασκεί διαμεσολάβηση προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερομένους ως προς τις ενέργειες στις οποίες ο ίδιος προέβη μετά τη λήψη της καταγγελίας τους.

Η έδρα του γραφείου βρίσκεται στην πόλη της Κοζάνης στο 2ο όροφο στην οδό Δημοκρατίας 27 (στο κτίριο της παλαιάς Νομαρχίας) και οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2461351560 και 6947707014.

Οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν να υποβάλλουν το αίτημα τους αυτοπροσώπως, ταχυδρομικά, καθώς και ηλεκτρονικά: [email protected].

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε διαμέσου της σελίδας https://www.pdm.gov.gr/…/periferiakos-sybarastatis-tou-pol…/. Εκεί είναι αναρτημένη η σχετική φόρμα αναφοράς/καταγγελίας.