Περιοδεία στην Π.Ε. Καστοριάς πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ως επικεφαλής κλιμακίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Μαζί με τον Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Λάκη Βασιλειάδη και τη Βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Αντωνίου, μετέβησαν νωρίς το πρωί στο Άργος Ορεστικό, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Πάνο Κεπαπτσόγλου και ενημερώθηκαν για την πορεία σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, που την αναβαθμίζουν ενεργειακά, αλλά και για υποδομές και εγκαταστάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ακολούθως παρέστησαν στο μνημόσυνο που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Άργους Ορεστικού, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, για τους Έλληνες του Πόντου που ξεριζώθηκαν πριν 105 χρόνια από τις πατρογονικές τους εστίες, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικής Αυτογνωσίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αμέσως μετά, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τα χωριά Διποταμία και Οινόη, με τον κ. Κωνσταντινίδη να επισημαίνει στους κατοίκους ότι η κάλπη των ευρωεκλογών είναι σημαντική γιατί επηρεάζει την ποιότητα της ζωής τους και πως η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία θα συμβάλλει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη. «Οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια αδιάφορη εκλογική αναμέτρηση. Μας αφορούν, διότι το εθνικό μας συμφέρον είναι μια ισχυρή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινίδης και τα μέλη του κλιμακίου, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τους Δημάρχους Νεστορίου, κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο και Καστοριάς, κ. Γιάννη Κορεντσίδη, για να ακολουθήσουν επισκέψεις στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο και στον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χαράλαμπο Καραταγλίδη.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις εργασίας με επαγγελματικά σωματεία της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και την Ομοσπονδία της Γούνας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και για τις κυβερνητικές πολιτικές.

Το πρόγραμμα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο χωριό Γέρμας, όπου ο Υφυπουργός, ο κ. Βασιλειάδης και η κα. Αντωνίου ζήτησαν από τους κατοίκους να αξιολογήσουν το έργο, την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και με την ψήφο τους στις 9 Ιουνίου να συνυπογράψουν τη σταθερότητα και τη συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας. «Στις 9 Ιουνίου αποφασίζουμε τι πολιτικές θα ακολουθήσει η Ευρώπη σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η Ευρωπαϊκή Αμυντική Πολιτική, το μεταναστευτικό, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αξιολογήστε το κυβερνητικό έργο και δώστε στη Νέα Δημοκρατία ισχυρή εντολή να υπερασπιστεί ακόμα πιο σθεναρά και πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας μας στις Βρυξέλλες. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία, συνεπάγεται ισχυρή Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης, απευθυνόμενος στους κατοίκους.