“Ακόμα ο δήμαρχος Εορδαίας παίρνει τις δικές του αποφάσεις”

Το περιφερειακό συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την μετατροπή της ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης σε επιχειρηματικό πάρκο τύπου β και την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Η ΒΙ.ΠΕ. Κοζάνης αναπτύσσεται σε 690 στρέμματα στις κοινότητες Κοίλων και Μαυροδεντρίου, στο 65% αυτής της έκτασης μπορεί να αναπτυχθεί επιχειρηματική δράση ,ενώ υπάρχουν και 15 οικοδομικά τετράγωνα για χρήση παραγωγικής δραστηριότητας μέσης και χαμηλής όχλησης.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι δεν συμβαδίζουν οι χρόνοι της περιφερειακής αρχής με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ. “Μετά το καλοκαίρι θα επιδεικνύουμε χώρους σε υποψήφιους επενδυτές .Οι επενδυτές είναι εδώ, είναι μεγάλοι, είναι σπουδαίοι. Βρήκαμε ερείπια και υπάρχουν ευθύνες. Ολοκληρώνουμε υποδομές που δεν υπήρχαν. Είμαστε ορφανοί από οργανωμένες περιοχές. Έχουμε προχωρήσει στην αρχική οριοθέτηση και προχωράμε στην περαιτέρω οργάνωση των περιοχών σε ένα πρόδρομο στάδιο πριν τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια. Οι επενδυτές πληθαίνουν μετά την ανακοίνωση των κινήτρων. Έχουμε καταγράψει ένα σύνολο περιοχών για να αποτελέσουν οργανωμένες περιοχές σε συνεργασία με επιχειρηματίες”. Σημείωσε ό τι έχει ζητήσει από το δήμαρχο Εορδαίας ότι βοήθεια θέλει για την ανάπτυξη της βιομηχανικής περιοχής . Ακόμα παίρνει τις δικές του αποφάσεις, όπως είπε. Ομοίως και για τα Γρεβενά.

“Είναι λυπηρό ότι ένας αυτοδιοικητικός και ένας κρατικός φορέας δεν μπορούν να συνεννοηθούν” ανέφερε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου μιλώντας για μεγάλη καθυστέρηση. Η κα Νικολάου από την πλευρά της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ πρόσθεσε ότι μετά την έγκριση ανάπτυξης του πάρκου μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής .Ύστερα από την περιβαλλοντική αδειοδότηση θα μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Ιωάννα Παπαδημητρίου