Η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συντελεί στην ομαλή ένταξη των νέων στην ενεργό επαγγελματική ζωή και ως εκ τούτου η σύνδεσή της με το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ σημαντική. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση μαθησιακών διαδρομών της Ε.Ε.Κ., στηρίζει τον θεσμό της Μαθητείας.

Στο πλαίσιο αυτό και λόγω της πληθώρας των αιτημάτων από φορείς του Δημόσιου Τομέα για τη διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας ανακοινώνει ότι η δυνατότητα διάθεσης θέσεων παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 30/06/2023 και ώρα 23:59.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική καταχώριση για διάθεση θέσεων μαθητείας πραγματοποιείται στον ιστότοπο https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ όπου έχουν αναρτηθεί η σχετική Πρόσκληση καθώς και ο Οδηγός για την υποβολή θέσεων μαθητείας.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσφορά θέσεων μαθητείας από φορείς του ιδιωτικού τομέα για την περίοδο 2023-2024 έως την Κυριακή 03/09/2023 και ώρα 23:59 (έναρξη τμημάτων τον Οκτώβριο του 2023).

Όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό της μαθητείας, που αποτελεί ένα από τα πρωτοποριακά σχήματα μαθητείας ενηλίκων σε όλη την Ευρώπη, καλούνται να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/ και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες για «Διεπαφή Επιχειρήσεων».

Οι ιδιωτικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να συμβουλεύονται το Ενημερωτικό σημείωμα για εργοδότες περιόδου 2023-2024 για περαιτέρω πληροφορίες.