Πατατοκεφτέδες πασαρισμένοι σε σιμιγδάλι, με αλεύρι ή τριμμένο ψωμί, κυρίως όμως σιμιγδάλι ή με κοπανισμένο κανταΐφι.

1 ώρα προετοιμασία

20′ Τηγάνισμα

Σύνολο: 1 ώρα και 20 λεπτά

Μερίδες: περίπου 20 κομμάτια

Υλικά
8 μέτριες πατάτες
100-130 γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
8 κοφτές κουτ. σούπας αλεύρι
6 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. ψιλό σιμιγδάλι, για το πανάρισμα
άφθονο λάδι, για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα τους, σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε σε μεγάλο μπολ με το πιρούνι ή με το πρες πουρέ και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Προσθέτουμε το τυρί, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλεύρι, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι.

Πλάθουμε κεφτεδάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι, κάπως πλακέ.

Αδειάζουμε το σιμιγδάλι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρουμε τα κεφτεδάκια.

Γεμίζουμε ένα βαθύ σκεύος με λάδι κατά τα 2/3 και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, σε δόσεις, για 1-2 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr