Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών και εμπόρων, που δεν πρέπει να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική και να δυναμώσουν την πάλη τους μαζί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και όλο το λαό.

Το lockdown αποτελεί τη φυσική κατάληξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν πήρε έγκαιρα κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καταρχήν για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και για την προστασία του λαού στις βασικές εστίες υπερμετάδοσης, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις, ακόμα και στα σχολεία που στοιβάζονται χιλιάδες μαθητές στις αίθουσες.

Η κυβέρνηση αντ’ αυτού χρεώνει τα προβλήματα της κρατικής ανεπάρκειας στην ατομική ευθύνη και αποδίδει την πανδημία αποκλειστικά σε ατομικές συμπεριφορές, για να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.

Έτσι αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας με χιλιάδες γιατρούς νοσηλευτές κλπ., βλέπουμε ενίσχυση της καταστολής.

Έτσι, την πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ενώ “στον αέρα” βρίσκονται και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο, την εστίαση και αλλού που οδηγούνται εκ νέου σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας.

Αναδεικνύεται η ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, ενώ και εμείς οι συνταξιούχοι πρέπει να βγούμε από την πανδημία με συνέχεια των αγώνων μας ενάντια στις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στα Δώρα, στο ΕΚΑΣ, αλλά και μέτρα για την προστασία της υγείας με κάλυψη των ελλείψεων σε νοσοκομεία, ΚΥ, όλες τις δημόσιες δομές Υγείας, με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.