Στην πόλη μας σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας ΑΜΕΑ (3 Δεκέμβρη) στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιήθηκαν δράσεις για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον σεβασμό και στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Οι μαθητές και το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Γρεβενών στόλισταν το χριστουγεννιάτικο δέντρο με δημιουργίες των παιδιών, τραγούδησαν και εξέθεσαν τις εικαστικές δημιουργίες τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υπουργός παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ.Αθανάσιος Φωλίνας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών κα.Ιφιγένεια Στεργιούλα, ο εκπρόσωπος της Ι.Μητροπόλεως π.Χρήστος Κούρτης, η Περιφερειακή Δντρια Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κα.Δέσποινα Παπαδοπούλου, η Δντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σιμέλα Ατματζίδου, ο Δντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωάννης Σούλιος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής κα Ευγενία Νιάκα, ο Δντης του ΕΕΕΕΚ κ Κωνσταντίνος Τζάτζης και η προϊσταμένη του 2/θεσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κα Στέλλα Λάλου.

Όπως κάθε χρόνο, η ιδιοκτήτρια του καφε 535, κα Νάγια Χαριζοπούλου προσέφερε τη φιλοξενία της και ροφήματα στους μαθητές των δομών Ειδικής Αγωγής.

Βέβαια, ως κοινωνία, οφείλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και με ενσυναίσθηση απέναντι στους συνανθρώπους μας με αναπηρίες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πηγή: greveniotis.gr