Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των επιχειρηματιών της Δυτικής Μακεδονίας για την δράση «Επιχειρούμε Έξω» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020).
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η KEΠΑ-ΑΝΕΜ Εταίρος του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. με γεωγραφική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. (ΑΝΚΟ), ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω».

Η παρουσίαση έγινε στο Aμφιθέατρο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (κτήριο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας), Περιοχή ΖΕΠ, στην Κοζάνη.
Η Δράση «Επιχειρούμε Έξω» στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ ενώ η Δημόσια Επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 50%. Η έναρξη των αιτήσεων ξεκινά στις 8 Ιανουαρίου 2018 και είναι ανοικτή μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης της Δράσης που ανέρχεται σε 50 εκ. ευρώ.