Το γνωστό σε όλα τα παιδιά παραμύθι των αδελφών Γκριμ διασκευάστηκε από την Κάρμεν Ρουγγέρη και μεταμορφώθηκε σε μια τρυφερή παράσταση γεμάτη χρώμα, κίνηση και μουσική, στην οποία ποτέ δεν έλειψε το χιούμορ και η έκπληξη. Το θεατρόφιλο κοινό της πόλης τίμησε με την παρουσία του την παράσταση Χένσελ και Γκρέτελ την Τετάρτη το βράδυ , η οποία ουσιαστικά εγκαινίασε και το νέο ανακαινισμένο υπαίθριο θέατρο της πόλης. Βέβαια η απουσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, η οποία έσπασε το πόδι της στην αρχή της περιοδείας στις 29 Ιουνίου στη Σπάρτη μας στοίχισε, μιας και η ίδια πάντα προλόγιζε κι έκλεινε με μοναδικό τρόπο τις παραστάσεις της.

Βεβαίως η αφηγήτρια στην παράσταση ήταν η ίδια και έτσι βρέθηκε πάλι δίπλα μας η παραμυθένια της φωνή που παροτρύνει τους ηθοποιούς για κάτι καλύτερο και μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Καλοδουλεμένα σκηνικά, φαντασμαγορικά κουστούμια, ζωηροί ηθοποιοί με εξαίσιες φωνές και πολύ καλή κίνηση δημιούργησαν αυτή την ατμόσφαιρα που τόσο έχουμε ανάγκη. Της μαγείας, του διαφορετικού, των αξιών , του αισθητικά όμορφου με την παράδοση να έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στα έργα της Κάρμεν. Ξεχωρίσαμε την υπέροχη σκηνή με την προσευχή των παιδιών που συγκίνησε και τον χορό των μαγισσών που πρόσφερε γέλιο.

Στο τέλος της παράστασης σηκώθηκε όλο το κοινό να μάθει μερικά βήματα από τον χορό που μάθαινε η Γκρέτελ στον αδελφό της Χένσελ. Αξίζει να δείτε τα βίντεο.

Ιωάννα Παπαδημητρίου