Στην Κοζάνη βρέθηκε την Τρίτη, 5 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Ελληνικού Πανεπιστημίου, Βασίλης Καρδάσης, για να συζητήσει με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, το δήμαρχο Κοζάνης, καθώς και με βουλευτές της περιοχής, το θέμα της μετεγκατάστασης της έδρας του ΕΑΠ Δ. Μακεδονίας, από την Κοζάνη στην Έδεσσα, το οποίο έχει προκαλέσει ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις.

Εν τέλει, και μετά από τη συνάντηση του κ. Καρδάση με το δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, αποφασίστηκε η έδρα του παραρτήματος Δ. Μακεδονίας να παραμείνει στην Κοζάνη, με απαραίτητη προϋπόθεση τη βελτίωση και αναβάθμιση των δομών του στην περιοχή, κάτι που αποτελεί ένα γενικότερο στόχο του ΕΑΠ και αφορά στις δομές του σε όλη την Ελλάδα. “Από την πλευρά μου θεωρώ ότι, εφόσον εξυπηρετηθούν οι κατευθύνσεις, οι προσδοκίες και οι προτεραιότητες που έχουμε σε σχέση με το παράρτημα, θα παραμείνουμε στην Κοζάνη στο διηνεκές”, επισήμανε ο κ. Καρδάσης, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Ιωαννίδης ενημερώθηκε προ διετίας για τα αιτήματα του ΕΑΠ σχετικά με την αναβάθμιση των δομών του παραρτήματος στην Κοζάνη. Ο ίδιος ευχαρίστησε το δήμαρχο για το ενδιαφέρον που είχε δείξει για το ζήτημα και, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι δε θεωρεί υπόθεση των τοπικών φορέων την εξεύρεση του κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του παραρτήματος. “Εγώ δεν αποδίδω ευθύνες σε κάποιον. Το ΕΑΠ ψάχνει κτήρια και μέσα από μεσίτες. Δεν ψάχνει από τους δήμους, ούτε από τις περιφέρειες”, τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε τη διάθεση και τη βούληση του Δήμου να στηρίξει την παρουσία του ιδρύματος στην περιοχή, καθώς και την ανάγκη λήψης αποφάσεων με βάση το όφελος της παιδείας, των σπουδαστών, αλλά και της τοπικής κοινωνίας. “Θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα συνεχιστεί το ίδιο κλίμα συνεργασίας που είχαμε και σήμερα, θα λυθούν όποιες παρεξηγήσεις και θα συνεχίσει το παράρτημα τη λειτουργία του στην περιοχή μας, αναβαθμισμένο και έχοντας ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει”, δήλωσε ο δήμαρχος.

Ε.Σ