Παραμένει στο βαθύ κόκκινο, πολύ αυξημένου η Π.Ε. Κοζάνης και η Γαλατινή – Γιατί δεν επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο

Παραμένει στο βαθύ κόκκινο, πολύ αυξημένου η Π.Ε. Κοζάνης και η Γαλατινή – Γιατί δεν επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο

Στο δήμο Κοζάνης και Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι η Π.Ε. Κοζάνης παραμένει στο βαθύ κόκκινο, επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο, όπως και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής.

Επαναλειτουργούν από Δευτέρα τα καταστήματα ΟΠΑΠ εκτός από ΟΠΑΠ play. Το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει στην Αχαΐα όπως σε όλη την χώρα και στην Θεσσαλονίκη με click away όπου παρουσιάζουν μερική σταθεροποίηση. Σε αναστολή παραμένει λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Π.Ε. Κοζάνης. Ο μέσος όρος 7ημερου είναι 36,4 στην Αχαΐα, 36,3 στην Θεσσαλονίκη και 59,3 στην Κοζάνη, ενώ ο μέσος όρος 14 ημέρου είναι 478 στην Αχαΐα, 459 στην Θεσσαλονίκη και 714 στην Π.Ε. Κοζάνης. Η επιδημιολογική εικόνα της Κοζάνης είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν δείχνει σταθεροποίηση. Στο δήμο Κοζάνης και στο δήμο Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων 23,5% και 35% αντίστοιχα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων διαφοροποιείται αυξητικά σε 432 και 241 αντίστοιχα.

Στο δήμο Κοζάνης ο μέσος όρος κρουσμάτων 7ημέρου ανά 100.000 άτομα είναι 62,4 με όριο συναγερμού το 15 και 791 ο όρος 14ημέρου με όριο το 150. Στο δήμο Σερβίων ο μέσος όρος 7ημέρου είναι 60, ο μ.ο. 14ημέρου είναι 893 με όριο το 150, ενώ στο δήμο Εορδαίας είναι 59,2 ο μέσος όρος 7ημέρου και 721 ο μέσος όρος 14ημέρου. Στο δήμο Κοζάνης και στο δήμο Εορδαίας υπάρχει αύξηση κρουσμάτων Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και κάνουμε έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων, τόνισε ο υπουργός.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

ioannidis

ροή ειδήσεων

ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

ΔΕΗ-ΑΓΡΟΤΙΚΑ

OPSIS

IOANNIDIS

Euromedica

vikas

ΑΙΟΛΙΚΗ ΒΕΡΜΙΟΥ

ΔΕΗ

FIESTA VOIO

PAPYROS

AMORINO

ΔΕΣΦΑ

gkoumas

Οπτικά Κάτανας

MAYROPOYLOS

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΠΔΜ